Radiosite
NPO Radio 2 best beluisterde radiozender 3FM zakt verder weg - Afdrukversie

+- Radiosite (https://radiosite.eu)
+-- Forum: FM Radio (https://radiosite.eu/Forum-FM-Radio)
+--- Forum: FM Radio in Nederland (https://radiosite.eu/Forum-FM-Radio-in-Nederland)
+--- Topic: NPO Radio 2 best beluisterde radiozender 3FM zakt verder weg (/Thread-NPO-Radio-2-best-beluisterde-radiozender-3FM-zakt-verder-weg)NPO Radio 2 best beluisterde radiozender 3FM zakt verder weg - master-magic - 08-06-2018

Vreugde en verdriet bij de publieke omroep. NPO Radio 2 stoot in het laatste luisteronderzoek Radio 538 van de troon als marktleider. Met NPO 3FM gaat het slechter.

De publieke jongerenradiozender NPO 3FM zakt dieper weg. En wat misschien nog zorgelijker is, enig teken van verbetering is niet waarneembaar. Het marktaandeel van NPO 3FM zakte in de periode maart en april met eentiende procentpunt naar 3,1 procent. Het is na NPO Radio 4 de slechtst beluisterde publieke radiozender van Nederland. Het verschil met NPO Radio 5 wordt ook steeds groter. Deze radiozender – die zich op de oudere luisteraars richt – zag het marktaandeel naar 3,6 procent stijgen. NPO 3FM was enkele jaren geleden nog de bestbeluisterde radiozender in Nederland.

NPO Radio 2

Die rol is nu weggelegd voor NPO Radio 2. Deze radiozender was in maart en april met een marktaandeel van 11,9 procent de best beluisterde radiozender van Nederland. Normaal is dit alleen in de periode rond de jaarwisseling het geval als de Top 2000 op NPO Radio 2 wordt uitgezonden. Radio 538 verloor de positie als marktleider en volgt NPO Radio 2 met een marktaandeel van 11,8 procent op de hielen. Sterke winst was er ook voor Radio 10 – net als Radio 538 eigendom van Talpa Radio – dat het marktaandeel met 0,4 procent naar 8,2 procent zag stijgen.