Radiosite
nieuwe erkenningsronde FM Vlaanderen - Afdrukversie

+- Radiosite (https://radiosite.eu)
+-- Forum: FM Radio (https://radiosite.eu/Forum-FM-Radio)
+--- Forum: FM Radio in Belgie (https://radiosite.eu/Forum-FM-Radio-in-Belgie)
+--- Topic: nieuwe erkenningsronde FM Vlaanderen (/Thread-nieuwe-erkenningsronde-FM-Vlaanderen)nieuwe erkenningsronde FM Vlaanderen - master-magic - 25-10-2022

Afgelopen weekend bleef het nog onduidelijk, maar zopas heeft de dienst Media de winnaars gepubliceerd van de erkenningsronde voor de negen nog vrije lokale frequentiepakketten. Hieronder vind je het lijstje.

Voor de pakketten 60 en 61 was er telkens maar één kandidaat, dus die gingen naar de betrokkenen. Het pakket 125, met een frequentie in Brakel gaat naar Radio PROS. Al ligt Brakel weliswaar zo’n 15 km van Haaltert, het vroegere werkgebied op FM van Radio PROS. Anderzijds is er voor PROS ook een mogelijkheid, indien ze dat al zouden willen, om ook op DAB+ te gaan in Oost-Vlaanderen.

Ook naar Tongeren werd uitgekeken, want daar waren liefst vier kandidaten. De winnaar is de vzw Radio Mid West Limburg waarin Bjorn Verhoeven actief is. En pakket 127 gaat naar de vzw achter Geel FM.

Christophe Moens haalt uiteindelijk met Aalter en Tienen nog twee pakketten binnen, van de vier waarvoor hij kandidaat was. Voor hem opent dat alvast ook de deur om een plekje te vragen op de Vlaams-Brabantse DAB+ met Family Radio.

De resterende pakketten 15 en 86 gaan naar vehikels van Geert Bollé (Stadsradio Vlaanderen), die dus ook al pakket 60 krijgt (als enige kandidaat). Opmerkelijk is dat Bjorn van Zundert dus met RATO naast het Antwerpse frequentiepakket 15 grijpt waarop hij Radio Totaal exploiteerde, tot de licentie door de VRM werd ingetrokken.