Radiosite
DAB+ Radio Cecret - Afdrukversie

+- Radiosite (https://radiosite.eu)
+-- Forum: DAB(+) (https://radiosite.eu/Forum-DAB)
+--- Forum: DAB(+) in Belgie (https://radiosite.eu/Forum-DAB-in-Belgie)
+--- Topic: DAB+ Radio Cecret (/Thread-DAB-Radio-Cecret)DAB+ Radio Cecret - leuvens - 01-04-2022

Vandaag te horen op DAB+ Radio Cecret
Aprilvis of nieuwe zender? 

www.cecret.be
Vanaf maandag 18 april hoor je via dit kanaal een vernieuwende nationale zender in Vlaanderen en Brussel op DAB+ (en natuurlijk ook via het internet).


RE: DAB+ Radio Cecret - master-magic - 02-04-2022

Vrijdag is een nieuw radiostation toegevoegd aan het aanbod op DAB+ in Vlaanderen. Het station heeft de mysterieuze naam ‘Cecret’ gekregen en start officieel op maandag 18 april. Dan wordt ook de daadwerkelijke naam van de zender bekend. Cecret is te ontvangen op netwerk “DAB+ Vlaanderen 2” op kanaal 5A/5D.

Op de website cecret.be staat te lezen: “Psssst !!! Dit is nog een geheim, maar jij hebt het al gedeeltelijk ontrafeld. Inderdaad, vanaf maandag 18 april hoor je via dit kanaal een vernieuwende nationale zender in Vlaanderen en Brussel op DAB+ (en natuurlijk ook via het internet). Dit zijn testuitzendingen, dus je kan nu al horen wat je vanaf 18 april kan verwachten.”

Het format dat Cecret uitzendt neigt naar soul en smooth jazz toe en is te vergelijken met Sublime in Nederland, maar dan met meer nadruk op muziek met saxofoons en trompetten. Tussendoor zijn jingles te horen met teksten als ‘Your life, you’re music’, ‘Simply beautiful music’ en ‘Life is great’.

Een half uurtje playlist ziet er als volgt uit:
Rihanna – Hate to love you
Donald McCollum – Let’s Groove
Camila Cabello – This Love
Rick Braun – Around The Corner
Robert Palmer – Every Kinda People
Playin’ For The City – Music And The Rhythm
Michael Bublé – I Only Have Eyes for You
Incognito – The Less You Know
Dave Valentin – In Love’s Time
Alexander O’Neal – Never Knew Love Like This

Volgens de Vlaamse collega’s van Radiovisie gaat het om een nieuw radioproject dat de naam Crooze gaat krijgen, mede ook mdat Cecret met een c wordt geschreven in plaats van een s. Daarnaast loopt de stream die op cecret.be te horen is al via de server crooze.eu. De domeinnaam cecret.be staat bovendien geregistreerd op naam van Croozemedia, een bedrijf van zakenman Raf Geudens, die in het verleden al radio maakte bij lokale radiostations.

In het verleden was in Antwerpen en Gent Crooze FM te ontvangen, dat overigens geheel los staat van dit project, maar wel een soortgelijk format had.