Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Forums doorzoeken

(Geavanceerd zoeken)

Statistieken
» Leden: 4
» Meest recente lid: Hansvg8430
» Aantal topics: 259
» Aantal berichten: 451

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er is momenteel 1 gebruiker online.
» 0 leden | 1 gasten

Meest recente topics
DAB+ Oostenrijk
Forum: DAB(+) in Andere landen
Laatste bericht door master-magic
6 uren geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 1
DAB+ regionaal in Frankri...
Forum: DAB(+) in Andere landen
Laatste bericht door master-magic
6 uren geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 1
radioplannen van lokale t...
Forum: FM Radio in Belgie
Laatste bericht door master-magic
7 uren geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 1
Radio Mi Amigo zend nog e...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
7 uren geleden
» Reacties: 2
» Weergaven: 318
Luc Verschueren neemt na ...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
, 09:20
» Reacties: 0
» Weergaven: 6
Joe-luisteraars stemmen B...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
, 09:19
» Reacties: 0
» Weergaven: 5
NPO Radio 2 verslaat 538 ...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
21-05-2019, 15:53
» Reacties: 0
» Weergaven: 30
Radiopiraten verleggen gr...
Forum: FM Radio in Nederland
Laatste bericht door master-magic
11-05-2019, 18:49
» Reacties: 0
» Weergaven: 95
Webradio ontvangers hele ...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
08-05-2019, 18:33
» Reacties: 0
» Weergaven: 172
Studio Brussel-deejay Chr...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
06-05-2019, 22:36
» Reacties: 1
» Weergaven: 125

 
  DAB+ Oostenrijk
Geplaatst door master-magic - 6 uren geleden - Forum: DAB(+) in Andere landen - Geen reacties

In Oostenrijk wordt afgeteld naar de start – op 28 mei – van de eerste landelijke DAB+ multiplex. Ook de elektronicaketens voelen dat naar eigen zeggen duidelijk aan de verkoop. In het eerste kwartaal van 2019 waren al 27 procent van alle verkochte radiotoestellen voorzien van DAB+. In het laatste kwartaal van 2018 lag dat cijfer nog maar op 16 procent. In 2017 was dat 9 procent, maar op dat moment was er in Oostenrijk zelf nog geen enkele digitale mux actief.

Bij MediaMarktSaturn hebben de toestellen met DAB+ vandaag zelfs al een aandeel van 45 procent in de verkoop van radiotoestellen. De verkoop van analoge radiotoestellen gaat bij MediaMarktSaturn met 20 procent achteruit. Bij Conrad Electronic, de online elektronicashop, zeggen ze dat bijna 80 procent van de beschikbare radiotoestellen in hun assortiment momenteel al zijn uitgerust met DAB+. De afgelopen jaren werd hiermee al sterk gemikt op klanten in de grensregio’s met Duitsland en Zwitserland.

De RTR, de Oostenrijkse mediaregulator, publiceerde deze week, in de aanloop naar de lancering van de nationale DAB+, een nieuw rapport. Het bevat informatie over de uitrol en de uitbreiding van het netwerk, plus informatie over de ontvangers die beschikbaar zijn voor de Oostenrijkse consumenten.

Dit onderdeel afdrukken

  DAB+ regionaal in Frankrijk
Geplaatst door master-magic - 6 uren geleden - Forum: DAB(+) in Andere landen - Geen reacties

De Franse mediaregulator CSA heeft woensdag de “winnaars” bekendgemaakt van de zowat 350 plekjes op de in totaal 28 lokale en regionale DAB+ muxen die in 2020 worden gelanceerd in de districten Annecy, Annemasse, Avignon, Bayonne, Besançon, Chambéry, Dijon, Grenoble, La Rochelle, Orleans, Pau, Poitiers, Saint-Etienne, Toulon en Tours.
De kandidaten werden geselecteerd volgens vijf categorieën. Er werden uiteindelijk 136 verschillende kandidaten geselecteerd, waarvan 58 in categorie A, 50 in categorie B, 5 in categorie C, 22 in categorie D en 1 in categorie E. Op een aantal muxen werden plekjes voorbehouden voor de regionale programma’s van de publieke omroep France Bleu. De stations krijgen hun vergunningen in de volgende weken. Vanaf dan krijgen ze twee maanden de tijd om – per mux – onderling zelf overeenstemming te vinden over de aanduiding van een operator. Bij gebrek daaraan zal de CSA zelf een operator aanduiden.

Dit onderdeel afdrukken

  radioplannen van lokale tv in Wallonië zorgt voor beroering
Geplaatst door master-magic - 7 uren geleden - Forum: FM Radio in Belgie - Geen reacties

Federation Radio Z, een belangengroep van onafhankelijke lokale radio’s in Wallonië en Brussel, kant zich tegen ‘Nos Radios’, het nieuwe radioproject dat lokale tv-stations in Brussel en Wallonië in de steigers hebben staan.

Nos Radios is een initiatief van van zes lokale tv-zenders (BX1, No TV, Télé Mons Borinage, Télésambre, Matélé en Antenne Centre). Ze dienden een aantal dossiers in voor de nieuwe erkenningsronde waarover de Waalse mediaregulator (CSA) zich momenteel buigt.

Radio Z vindt dat het niet de taak is van de lokale tv’s om met publieke fondsen te gaan concurreren met andere radiostations of zelfs de RTBF en de geschreven pers. De lokale tv’s krijgen jaarlijks zo’n 7,5 miljoen euro aan publieke middelen, terwijl dat 11 miljoen euro is voor de geschreven pers en 250 miljoen euro voor de publieke omroep RTBF.

“Bij de lokale radio’s zijn er een tiental stations die samen ongeveer 20.000 euro aan subsidies ontvangen, maar alle andere lokale radiostations – een zestigtal – leven zonder publieke subsides. Die proberen zonder enig winstoogmerk, met kleine budgetten en de inzet van vrijwilligers hun lokale missie voort te zetten”, aldus Radio Z. “Bovendien verzorgt de RTBF via VivaCité al veel regionaal radionieuws met publieke middelen.”

Bij Radio Z vielen ze al helemaal van hun stoel toen ze vernamen dat BX1 van Cocof (de Franse gemeenschapscommissie) een extra subsidie kreeg van 250.000 euro voor de opstart van een webradio. Dat bedrag komt bovenop de jaarlijkse dotatie van 3,5 miljoen euro aan het Brusselse tv-station.

“In een tijd waarin elke euro overheidsgeld telt, is het verstandiger om synergieën tot stand te brengen tussen onafhankelijke radio en lokale televisie en uiteindelijk echte middelen aan lokale radio toe te wijzen”, concluderen de onafhankelijke radio’s.

Bij BX1 zijn ze niet onder de indruk van de kritiek. “Wij zijn een onafhankelijke non-profit organisatie en niets belet privaatrechtelijke entiteiten om de media te ontwikkelen die onontbeerlijk zijn voor hun overleving. Bovendien staan wij zeker open voor synergieën met onafhankelijke radiostations. Het begrip synergie is immers de kern van de aanvragen die we indienden bij de CSA”, aldus Marc de Haan, directeur-generaal van BX1.

Dit onderdeel afdrukken

  Luc Verschueren neemt na 40 jaar afscheid van de microfoon
Geplaatst door master-magic - , 09:20 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Na 40 jaar achter de Radio 2-microfoon stopt Luc Verschueren met wekelijks radioprogramma's maken. In 1979 ging Luc bij Omroep Brabant & Oost-Vlaanderen aan de slag en in 1985 begon hij met Sportkaffee voor omroep Limburg.

Daarna was hij 14 jaar lang niet weg te denken van de zaterdagochtend waar hij samen met Dirk Somers 'Ochtendkuren met Somers & Verschueren' presenteerde. Goed voor maar liefst 466 afleveringen, met heel wat legendarische momenten. Daarna volgde nog 'Buren bij Verschueren' en 'A la Prima' en sinds 2012 presenteert hij opnieuw op zaterdagochtend. Zaterdag 25 mei is het de laatste uitzending van zijn zaterdagochtendprogramma 'Start je Weekend'.

Daarom nodigde Christel Van Dyck Luc uit als gast in 'De Rotonde'. Het werd een speciale opname met gasten en artiesten en natuurlijk Luc zelf die vertelt over zijn rijkgevulde carrière. De uitzending is integraal te beluisteren op zondag 26 mei om 8.00 uur op Radio 2.

'De Rotonde', veertig jaar Luc Verschueren

In 'De Rotonde' overloopt Christel Van Dyck nu zondag met Luc de afslagen van veertig jaar professioneel leven. Voor de gelegenheid geen intiem onderonsje, maar met bezoek van mensen die in die radiocarrière hun rol gespeeld hebben.

Zoals Sam Gooris, die zijn eerste anderhalve minuut radio aan Luc – 'én Dirk Somers, we deden dat altijd allemaal samen', zet Luc regelmatig de puntjes op de i – te danken heeft. 'Ze wilden mijn single niet draaien. Ik ben toen naar Hasselt gereden om te vragen of ze me toch een kans konden geven. Da's goed, zeiden die mannen, kom maar af naar Sportkaffee. Als we nog tijd over hebben, mag je misschien een stukje zingen.' Sam ging, wachtte geduldig, en mocht zingen. 'Er was nog anderhalve minuut over, dus ik heb één strofe en één refrein kunnen zingen', lacht Sam. 90 seconden waarvoor hij nog altijd dankbaar is, want het is het begin geweest van een lange carrière.

Ook Axelle Red zette haar eerste muzikale radiostappen bij Luc, toen nog als Fabi. 'Dat was echt heel indrukwekkend voor me, bij de BRT van Limburg mogen optreden! Dat ben ik nooit vergeten. Ik ben altijd blijven gaan als Luc me uitnodigde. Hij is de enige voor wie ik keer op keer op keer met plezier zo vroeg mijn bed ben uitgekomen', vertelt ze. Iets wat Paul Michiels en Els De Schepper alleen maar konden beamen. Stoppen met presenteren, betekent ook afscheid nemen van die trouwe metgezel, de micro. Daarom schreef ex-'Ochtendkuren'-redacteur Veerle Segers speciaal voor deze uitzending een duet tussen Luc Verschueren en zijn micro, voor de gelegenheid vertolkt door Danny Wuyts (Luc) en Els De Schepper (de micro).

Achter de schermen was Luc ook actief, als producer van onder meer Margriet Hermans. Die weet nog goed hoe rommelig Luc Verschueren zijn bureau er altijd bij lag. 'Ik moest daar dan mijn programma gaan voorbereiden, en ik vond géén plaats aan dat bureau', vertelt ze. 'Margriet, in die tijd was er nérgens genoeg plaats voor jou', grapt Luc. 'Dat is ook weer waar', lacht Margriet op haar gekende uitbundige manier.

Naast de liefde voor de radio heeft Luc altijd een hart voor sport gehad, en in het bijzonder voor de koers. Een vaak gevraagde gast uit het wielrennen was De Leeuw van Vlaanderen, Johan Museeuw. 'Ik was niet de makkelijkste om te interviewen, maar ik ben toch vaak gekomen, he Luc', geeft Johan grif toe. Luc stond bekend om zijn 'moeilijke', onverwachte vragen. Of hij alles mocht vragen aan Johan indertijd? 'Absoluut niet. Maar wel meer dan anderen', lacht hij.

Een overzicht van Lucs carrière kan natuurlijk niet zonder die andere sterkhouders van de zaterdagochtendkuren. De drie mannen die Luc Verschueren op het einde toch nog eens extra wil bedanken: Dirk Somers, Frank Deboosere en Armand Schreurs. 'Met hen zijn de momenten geweest dat ik de tofste radio heb kunnen maken. En daar wil ik hen toch nog eens heel nadrukkelijk voor bedanken', vat hij zijn gevoel samen.

Dirk gaat spontaan op zijn vaste plek naast Luc zitten. 'Dat voelt vertrouwd. Ik links, Luc rechts. En we communiceerden met elkaar via een soort ogenspel. Het was een ballet bijna', grinnikt hij als hij plaats heeft genomen op die vaste plaats. Waarop een lading hilarische anekdotes naar boven komen en de kroon zelfs een beetje onthuld wordt, als ze terugblikken op hun ontmoeting met prins Laurent. 'In Villa Clémentine hingen aan de muur allerlei foto’s aan de muur van de familie: de infante van Spanje, de familie van Luxemburg, Caroline van Monaco hing er ook. En op het salontafeltje tussen twee zetels in zijn living stond een foto van Iris Vandenkerckhove – Wendy Van Wanten – met haar hondje', vertellen Luc en Dirk.

Frank Deboosere vertelt hoe dankbaar hij is dat ze ooit voor hém hebben gekozen als vaste weerman. 'In die tijd werd ik méér aangesproken door de mensen op straat over mijn optreden in 'Ochtendkuren' dan over mijn tv-werk. Zo belangrijk waren zij', herinnert hij zich. Het programma werd dan ook massaal beluisterd, met 75% marktaandeel.

Nog een ouwe getrouwe die Luc jarenlang vergezelde, is Armand Schreurs, die voor de gelegenheid ook nog een keer boer Firmin Vandeput naar boven tovert als GAIA-man Michel Vandenbosch aan tafel zit samen met gewezen politica Annemie Turtelboom. Michel en Firmin hebben jarenlang in de clinch gelegen. De boer tegen de man van het dierenwelzijn. 'Gij waart de kat, en ik was den hooooooooooooooond', zegt Firmin over die tijd.

Normaal gezien vraagt Christel aan haar gasten om iets in haar gastenboek te schrijven. Voor deze speciale gelegenheid heeft ze gevraagd aan een aantal bekende vrienden van Luc om iets in Lucs gastenboek te schrijven. Bart Herman, Will Tura, Jo Lemaire en Lucas Van Den Eynde spreken hem nog even toe bij het eind van het programma, terwijl Danny Wuyts besluit met een aangepaste versie van 'Veertig jaar' van Jimmy Frey.

'De Rotonde, veertig jaar Luc Verschueren', zondag 26 mei van 8.00 tot 10.00 uur op Radio 2.

Dit onderdeel afdrukken

  Joe-luisteraars stemmen Bryan Adams op nummer 1 in de Celebrate the 80's Top 1000
Geplaatst door master-magic - , 09:19 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Een hele week lang, van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei 2019, draaiden de Joe-dj's in duo's de 1000 favoriete 80's-platen van de Joe-luisteraars tijdens de Celebrate the 80's Top 1000.

Het Joe-avondspitsduo Raf Van Brussel en Rani De Coninck maakte de nummer 1 bekend: Summer Of ’69 van Bryan Adams.

Vorig jaar kozen de Joe-luisteraars 888 plaatjes tijdens de 80’s Top 888. Daar prijkte Careless Whisper van George Michael nog op nummer 1. Dit jaar in de Top 1000 strandt hetzelfde nummer op de tweede plaats. Don’t You van Simple Minds sluit de huidige top 3 af.

Madonna en de King of Pop hebben de meeste liedjes in de lijst staan. Zij passeerden allebei zestien keer in de lijst. De meeste Belgische noteringen zijn voor Clouseau en De Kreuners. Zij versierden elk zes noteringen. Anne van Clouseau is het hoogst genoteerde Belgische nummer op plaats 38.

De Top 10 van de Celebrate the 80’s Top 1000:

1. Summer Of '69 - BRYAN ADAMS
2. Careless Whisper - GEORGE MICHAEL
3. Don't You (Forget About Me) - SIMPLE MINDS
4. Purple Rain - PRINCE
5. Billie Jean - MICHAEL JACKSON
6. With Or Without You - U2
7. Dancing In The Dark - BRUCE SPRINGSTEEN
8. Like A Prayer - MADONNA
9. Under Pressure - QUEEN and DAVID BOWIE
10. The Best - TINA TURNER

Dit onderdeel afdrukken

  NPO Radio 2 verslaat 538 en Radio 10
Geplaatst door master-magic - 21-05-2019, 15:53 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Het marktaandeel van NPO radio 2 mag dan wel met 0,2 procent zijn gedaald, de radiozender blijft wel het best beluisterd in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van NLO.

In de meetperiode maart en april behaalde NPO Radio 2 een marktaandeel van 12,2 procent. De Talpa Radio-zenders 538 en Radio 10 zagen het marktaandeel wel stijgen maar kwamen niet in de buurt van NPO Radio 2. %38 kwam uiteindelijk op 10,7 procent uit, gevolgd door Radio 10 met 10,4 procent. Ondanks dat 538 geen marktleider is, bereikt deze radiozender met 3,279 miljoen wel de meeste Nederlanders.

3FM

Na een kleine opleving bereikt jongerenzender 3FM opnieuw minder Nederlanders. Een daling van marktaandeel van ongeveer 15 procent laat de radiozender op 2,4 procent uitkomen. In de vorige meetperiode was dit nog 2,8 procent. Door de daling is klassieke nichezender NPO Radio 4 opnieuw beter beluisterd dan de publieke jongerenzender.

Dit onderdeel afdrukken

  Radiopiraten verleggen grenzen: wordt het niet te gevaarlijk?
Geplaatst door master-magic - 11-05-2019, 18:49 - Forum: FM Radio in Nederland - Geen reacties

Sommige radiopiraten blijven grenzen verleggen met als doel het bereik verder uit te breiden. De tijd is voorbij dat radiopiraten alleen in directe omgeving te beluisteren wilden zijn.

De kick van menig hedendaagse radiopiraat is om een vrijwel landelijk bereik na te streven. Nadat eerder een trend zichtbaar was dat het vermogen van de illegale radiozenders naar 10 kilowatt of zelfs meer werd opgevoerd, wordt dit vermogen steeds vaker gecombineerd met zeer hoge zendmasten. Deze combinatie moet ervoor zorgen dat radiopiraten in een groter gebied rond de uitzendlocatie te ontvangen en beluisteren is. De vraag is echter of de grens van toelaatbaarheid niet overschreden wordt. Natuurlijk zijn uitzendingen van radiopiraten altijd illegaal. Maar met dergelijke uitzendvermogens en hoge – vaak mobiele - zendmasten wordt de kans op levensgevaarlijke situaties groter. Uiteindelijk kunnen mensenlevens in gevaar komen. Tenminste daar duidde Agentschap Telecom in het recente verleden meerdere malen op.

Zendmast

Een hoge uitzendlocatie werd in de afgelopen jaren door radiopiraten al meerdere malen verkregen door de antennes in hoogspanningsmasten of zendmasten van mobiele telecomaanbieders te plaatsen. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Zo kan bij gebruik van een zendmast voor mobiele telefonie storing ontstaan op het mobiele netwerk van providers als Vodafone (Ziggo), KPN en T-Mobile. Dit kan tot levensgevaarlijke situaties leiden omdat in dit soort gevallen het noodnummer 112 bij eventuele storing veroorzaakt door de radiopiraat mogelijk onbereikbaar kan worden. Het aftappen van stroom in een hoogspanningsmast is een vaak een klus die alleen door professionals uitgevoerd kan worden. Verkeerde handelingen kunnen niet alleen leden van de radiopiraat in levensbedreigende situaties brengen. In het meest extreme geval – dat overigens nog nooit is voorgekomen – kan de stroomtoevoer van de hoogspanningsmast aan woningen en bedrijven in het geding komen.

Storing

Agentschap Telecom wijst er daarnaast op dat de combinatie van extreme uitzendvermogens in combinatie met hoge zendmasten tot verregaande storing kunnen leiden. Bijvoorbeeld op het vliegverkeer. De toezichthouder meldde al diverse malen dat het contact van piloten van vliegtuigen met de verkeersleiding door Nederlandstalige muziek en Duitse polka’s werd verstoord. Radiopiraten weerspreken dit en stellen dat dit argument door de toezichthouder alleen wordt gebruikt om de acties jegens hen te rechtvaardigen. Op de Facebook-pagina Onbemande Zenders is kritiek op Agentschap Telecom en hun medewerkers dan ook hard. In sommige gevallen zelfs bedenkelijk hard.

Onbemande radiopiraat

Omdat sancties tegen radiopiraten steeds hogere financiële gevolgen voor eigenaren heeft, zijn zij overgestapt op openbare uitzendlocaties. Hierdoor wordt het opsporen van de eigenaren van illegale radiozenders moeilijker. Daarbij wordt steeds vaker gebruik gemaakt van ongekend hoge mobiele zendmastinstallatie. Zo werd deze week volgens internetsite Regio 8 de radiopiraat Testarossa in het Gelderse Beltrum uit de lucht gehaald. De radiopiraat gebruikte een mobiele zendmast van maar liefst 85 meter hoog. Agentschap Telecom heeft in samenwerking met politie met behulp van een hoogwerker de zendmast ontmanteld. Enkele weken geleden werd in Neede al een door een radiopiraat gebruikte zendmast van 65 meter door de toezichthouder ontmanteld.

Dit onderdeel afdrukken

  Webradio ontvangers hele groep stil
Geplaatst door master-magic - 08-05-2019, 18:33 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Heeft u een internetradio van Audisse, Block, Hama, K&M, Nordmende, Noxon, Pinell, P TEC, Revo, Roberts, Ruark, Sangean, Scansonic, Sharp, Sonoro, Tangent, TechniSat, of Tiny Audio? Of wellicht een Denver, Pure of Soundmaster?

Dan zou het kunnen dat deze in de internetradio-mode het niet meer doet. Er is gisteren een grote update gekomen vanuit de chip fabrikant. Wellicht ziet u foutmeldingen op het scherm en hoort u een zich herhalende audio boodschap. Lees verder over wat er aan de hand is en wat te doen.

In verband met een wijziging van de internet radio provider voor Frontier Silicon (fabrikant radio-chip) zijn er per direct een aantal wijzigingen in de mogelijkheden voor internet radio. Wij weten op dit moment niet of de mogelijkheden die zijn vervallen in de nabije toekomst weer terug komen.

Dit zijn de wijzigingen:

Er zal geen ondersteuning meer zijn voor ‘ favorieten’. Wel blijft de mogelijkheid bestaan om stations onder presets vast te leggen.
Er zal geen support meer zijn voor ‘mijn toegevoegde stations’. (my favorite stations)
Bestaande internet radio of podcast presets zullen verwijderd zijn en opnieuw toegevoegd moeten worden aan de presets. (Er zal een audio fragment gespeeld worden die uitlegt dat de presets opnieuw ingevoerd moeten worden.)
Sommige stations/podcasts of genres zullen een andere naam hebben gekregen
Het ‘ help’ menu is veranderd.
Daarnaast heeft Frontier Silicon aangegeven dat door de transitie naar een nieuwe internet radio provider er tijdelijk enige instabiliteit kan zijn in het weergeven van internet radio. Uiteraard wordt er volop aan gewerkt door Frontier Silicon om dit zo snel mogelijk op te lossen. Zie ook deze website of onze Facebook pagina. Ook hebben alle merken inmiddels op hun Facebook pagina of webpagina een verklaring geplaatst m.b.t. hun eigen toestellen.

Als het niet meteen werkt haalt u dan de batterijen (indien aanwezig) uit het toestel en haal de stekker uit het stopcontact. En zet de radio vervolgens weer op stroom. Probeer dit eventueel over een aantal uren weer.

Mocht de radio dan nog niet werken voer dan een FABRIEKSRESET uit via het (meestal) SYSTEEM menu van uw radio. Raadpleeg eventueel de handleiding. U dient dan eventueel wel de WIFI code opnieuw in te voeren.

Als het goed is moeten alle radio's vandaag of morgen de nieuwe software binnenhalen alsmede de nieuwe lijst met radiostations. De nieuwe software zou stabieler moeten werken, meer stations en podcasts moeten bieden en sneller kunnen schakelen tussen stations.

Ik wens u weer veel en gezellig radioluisterplezier!

Dit onderdeel afdrukken

  Studio Brussel-deejay Christophe Lambrecht (48) overleden
Geplaatst door master-magic - 06-05-2019, 22:36 - Forum: Offtopic - Reacties (1)

De Vlaamse radiodeejay Christophe Lambrecht is zondag op 48-jarige leeftijd overleden als gevolg van hartproblemen. Dit meldt de VRT. Lambrecht was sinds 1999 te horen op Studio Brussel. “Studio Brussel is zijn stem kwijt”, reageerde zenderbaas Jan van Biesen.

Studio Brussel-deejay Christophe Lambrecht (48) overleden Lambrecht was de vertrouwde stem die de luisteraar naar het eind van de ochtend begeleide. Hij presenteerde namelijk de ochtendeditie van “Music @ Work”.

Ook was hij één van de drie deejays die zich 20116 liet opsluiten in het Glazen Huis voor de eerste editie van “Music for Life”, de Vlaamse editie van SeriousRequest. In 2015 zat Lambrecht al enige tijd ziek thuis.

“Vandaag hebben wij afscheid moeten nemen van onze Christophe Lambrecht. Hij werd 48 jaar”, schrijft Studio Brussel op Twitter. “We kunnen dit nieuws echt niet vatten. We wensen zijn familie, zijn vrienden en al zijn trouwe luisteraars alle sterkte toe. Rust zacht, lieve vriend.”

“We verliezen de warmste collega die we hadden. Hij was een minzaam, fantastisch mens", vult Studio Brussel Zenderbaas Van Biesen aan.

Het nieuws over het overleiden van Lambrecht is als een bom ingeslagen bij Studio Brussel. Als eerbetoon draait de zender tot tenminste maandag 13 uur non-stop uitsluitend de favoriete muziek van de deejay.

Dit onderdeel afdrukken

  Verdere verschraling zenderaanbod DAB+ in NL
Geplaatst door master-magic - 02-05-2019, 22:12 - Forum: DAB(+) in Nederland - Geen reacties

Uitzenden in de digitale uitzendnorm DAB+ via dienstenaanbieder MTVNL blijkt voor veel radiozenders te duur te zijn. Sinds 1 mei zijn weer twee radiozenders met etherverspreiding via MTVNL gestopt.

Lex Harding is na twee jaar met digitale etherverspreiding van zijn radiozender LX Classics gestopt. Het is opvallende dat een van de grootste radiopioniers onder de huidige omstandigheden uitzenden in DAB+ geen haalbare optie vindt. Harding was twee jaar geleden nog positief over DAB+ nadat hij zijn radiozender digitaal in de ether had gebracht. LX Classics is op alle uitzendmasten en bijbehorende zenders uit het aanbod van MTVNL verdwenen. Radiozenders moeten bij deze commerciële dienstverlener bandbreedte huren om via DAB+ uit te kunnen zenden.

Groot Nieuws Radio

Ook de christelijke radiozender is gedeeltelijk gestopt met verspreiding van de radiozender via de zenders van MTVNL. In alle regio’s waar de zender onder de naam GNR2 werd uitgezonden, is deze verspreiding gestopt. Groot Nieuws Radio blijft landelijke digitale etherverspreiding houden omdat het via de frequentie van landelijke commerciële radio in DAB+ wordt aangeboden.

Dit onderdeel afdrukken