Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Forums doorzoeken

(Geavanceerd zoeken)

Statistieken
» Leden: 6
» Meest recente lid: Nico uit Gouda
» Aantal topics: 325
» Aantal berichten: 592

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er zijn momenteel 3 gebruikers online.
» 0 leden | 3 gasten

Meest recente topics
AT haalt niet alleen radi...
Forum: FM Radio in Nederland
Laatste bericht door master-magic
, 01:00
» Reacties: 1
» Weergaven: 46
2de nationale DAB+ Mux st...
Forum: DAB(+) in Andere landen
Laatste bericht door master-magic
14-02-2020, 11:23
» Reacties: 0
» Weergaven: 23
Commerciele zenders op DA...
Forum: DAB(+) in Belgie
Laatste bericht door master-magic
12-02-2020, 22:12
» Reacties: 5
» Weergaven: 1,761
oude Radio Atlantis tape ...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
29-01-2020, 22:34
» Reacties: 0
» Weergaven: 81
Arrow Classic Rock terug ...
Forum: DAB(+) in Nederland
Laatste bericht door master-magic
25-01-2020, 22:23
» Reacties: 0
» Weergaven: 68
JUKE verrijkt audio platf...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
17-01-2020, 09:27
» Reacties: 0
» Weergaven: 101
Belangrijke dag voor Vikt...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
16-01-2020, 09:30
» Reacties: 0
» Weergaven: 96
Radiozenders dat er digit...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
13-01-2020, 14:50
» Reacties: 1
» Weergaven: 325
Radionomy stopt ermee
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
04-01-2020, 00:32
» Reacties: 4
» Weergaven: 499
Clasique 21
Forum: DAB(+) in Belgie
Laatste bericht door master-magic
03-01-2020, 19:21
» Reacties: 1
» Weergaven: 204

 
  2de nationale DAB+ Mux start in Duitsland tijdens de IFA 2020
Geplaatst door master-magic - 14-02-2020, 11:23 - Forum: DAB(+) in Andere landen - Geen reacties

Interessante ontwikkeling in Duitsland en zeker voor de mensen in de grensgebieden.

Er komt met de start van de IFA2020 in September een 2e Duitse nationale Mux (Bundes Mux). Dat will zeggen dat de zenders in deze mux niet regionaal maar over het gehele land te ontvangen zijn.

De eerste zender gaat "Antenne Duitsland" heten in samenwerking met Media Broadcast.

Bron: Antenne Deutschland

Citaat:Antenne Deutschland startet bundesweites Digitalradioangebot zur Internationalen Funkausstellung 2020

Köln, 5. Februar 2020 – Antenne Deutschland GmbH & Co. KG, ein Konsortium der Absolut Digital GmbH & Co. KG und der Media Broadcast GmbH, plant den Start des zweiten bundesweiten Digitalradioangebots (DAB+) im dritten Quartal 2020. Den Weg frei gemacht dazu hat die Beendigung des Gerichtsverfahrens der Digital Audio Broadcasting Plattform DABP GmbH mit der Sächsischen Landesanstalt für privaten Rundfunk und neue Medien (SLM). Die Plattformzuweisung der SLM an die Antenne Deutschland ist damit bestandskräftig.
Für die digitale Radiolandschaft bedeutet der Aufbau der zweiten bundesweiten DAB+ Plattform einen Meilenstein. Laut Digitalisierungsbericht Audio 2019 stieg die Anzahl der Haushalte, die mit DAB+ versorgt werden, innerhalb eines Jahres um rund ein Drittel.
Willi Schreiner (Geschäftsführer der Absolut Digital) und Arnold Stender (Geschäftsführer der Media Broadcast) begrüßen als Geschäftsführer von Antenne Deutschland die Entwicklung: „Dank der Beendigung des Gerichtsverfahrens können wir endlich und mit umso mehr Engagement mit dem Aufbau und Betrieb des zweiten bundesweiten DAB+ Programmangebots starten. Wir sind zuversichtlich, zur IFA den zweiten bundesweiten DAB+ Multiplex starten zu können.“

Weitergehende Informationen rund um das neue Digitalradioangebot folgen

Dit onderdeel afdrukken

  AT haalt niet alleen radiopiraat maar ook lokale omroep uit de lucht
Geplaatst door master-magic - 12-02-2020, 00:58 - Forum: FM Radio in Nederland - Reacties (1)

Een opvallende blunder van Agentschap Telecom (AT). De ethertoezicthouder haalde niet alleen een illegale maar ook een legale zender uit de lucht.

AT heeft in de Martinikerk in Doesburg een actie uitgevoerd tegen de onbemande radiopiraat De Mosterdboer. De radiopiraat was verstopt in de Martinikerk Op het dak van de kerk stond de zendmast. AT voerde de actie niet alleen uit. Om mogelijke problemen bij de inbeslagname te voorkomen waren ongeveer 15 politieagenten bij de actie aanwezig.


RTV Favoriet

Wat de AT-medewerker deze actie leidde niet wist, is dat streekomroep RTV Favoriet de Martinikerk in Doesburg eveneens gebruikt voor de legale uitzendingen. Dit moet bij de toezichthouder bekend zijn omdat deze instantie zelf de uitzendvergunning aan deze lokale omroep heeft verleend. Hierin staat ook dat RTV Favoriet de zender en antennemast heeft opgesteld in de bewuste kerk. Het gevolg is dat niet alleen de illegale zender van radiopiraat De Mosterdboer maar ook de legale zender van RTV Favoriet in beslag werd genomen. Daarnaast nam AT ook een router/hub van het Rode Kruis mee. Ook deze had niets met de illegale uitzendingen van de radiopiraat te maken.


Lokale omroep

Het is niet de eerste keer dat een radiopiraat een illegale zendinstallatie plaatst in de directe omgeving van de uitzendlocatie van een lokale omroep of waar tot voor kort een lokale omroep gevestigd was. Op deze manier hopen radiopiraten toezichthouder AT om de tuin te leiden en hierdoor langer uit te kunnen zenden.

Dit onderdeel afdrukken

  oude Radio Atlantis tape terug gevonden
Geplaatst door master-magic - 29-01-2020, 22:34 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Het Nederlandse Genootschap Radiojingles en –tunes haalde wederom een uniek stukje zeezendergeschiedenis boven water. Ditmaal is het een bandje dat Frans van Stee bij een bezoek in 1975 aan het Radio Atlantis zendschip Janine in Vlissingen meenam. Op de betreffende band staan een paar van de jingles en promo’s die A.J. Beirens voor de zeezender maakte. A.J. stuurde zijn jingles destijds naar Atlantis-deejay Steve England, waarna ze vervolgens op het zendschip belandden. Frans stuurde het bandje naar Het Genootschap, die het deze week online zette.

Jingleweb.nl


https://soundcloud.com/jingleweb/radio-a...ns-jingles

Dit onderdeel afdrukken

  Arrow Classic Rock terug op DAB+ NL
Geplaatst door master-magic - 25-01-2020, 22:23 - Forum: DAB(+) in Nederland - Geen reacties

Het digitale radionetwerk DAB+ heeft onverwacht in delen van Nederland een kwalitatieve opwaardering gekregen.

De radiozender Arrow Classic Rock is sinds dinsdag 21 januari in Oost-Nederland en delen van de Randstad weer in de ether teruggekeerd. De uitzendingen van de door velen gewaardeerde rockzender zijn via het digitale ethernetwerk DAB+ te beluisteren. Arrow Classic Rock is te ontvangen op de uitzendfrequenties 6B (Oost-Nederland) en 7A (Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland-Zuid) die door regionale publieke en commerciële omroepen worden gebruikt. Online blijft Arrow Classic Rock onder meer via radio-apps als RadioNed+ en TuneIn wereldwijd te beluisteren.

Geluidskwaliteit

Arrow Classic Rock was tot 1 september 2017 via DAB+ op de uitzendfrequentie van landelijke commerciële omroepen in de ether te ontvangen. Het gebruikte de restcapaciteit die BNR Nieuwsradio op deze uitzendfrequentie heeft. Na het aflopen van een overeenkomst voor gebruik van de restcapaciteit moest Arrow Classic Rock voor Groot Nieuws Radio plaatsmaken. Daarna was de rockzender tot vandaag alleen online te beluisteren. Overigens wordt Arrow Classic Rock nu met meer bandbreedte dan voor 1 september 2017 op DAB+ uitgezonden. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit.

Dit onderdeel afdrukken

  JUKE verrijkt audio platform met HD Audio in NL
Geplaatst door master-magic - 17-01-2020, 09:27 - Forum: Offtopic - Geen reacties

JUKE, hét radio-, podcast- en muziekplatform van Nederland, introduceert radio in High Definition audiokwaliteit (HD). JUKE is de eerste partij in Nederland die radio en muziek in de hoogst mogelijke geluidskwaliteit aanbiedt op deze schaal.

Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica zijn per direct te beluisteren in HD kwaliteit. HD audio is beschikbaar via de site, de app, de SONOS app van JUKE en binnenkort ook op Smart TV.

Patrick Goldsteen - Managing Director JUKE: 'Uit onderzoek blijkt dat het aanbod en bezit van kwaliteitsspeakers, -headsets en DAB+ in de auto en voor thuis in steeds sneller tempo groeit. Ook onze gebruikers geven aan behoefte te hebben aan hoge kwaliteit audio, om zo het meeste uit deze high end apparaten te halen. JUKE introduceert daarom als eerste in Nederland nu ook radio en non-stop muziek in HD. HD Audio via JUKE is een daarmee een innovatie gemaakt met en voor gebruikers.'

Wat is HD Radio in JUKE?

Consumenten zijn inmiddels gewend aan televisie en films in HD, Ultra HD, 4K of zelfs 8K. En luisteraars beschikken ook steeds vaker over apparatuur met sublieme audiokwaliteit, zoals de laatste generatie Sonos devices of in-car entertainment. Audio wordt al door verschillende diensten in HD aangeboden. Maar radio in HD, zoals JUKE het nu aanbiedt, gaat een stap verder. De radio streams van Talpa Network worden hiervoor speciaal voorbereid zodat ze ‘HD Ready’ zijn. HD Radio van JUKE zal beschikbaar zijn in 320kbps.

https://juke.nl/

Dit onderdeel afdrukken

  Belangrijke dag voor Viktor en Marie Verhulst op NRJ
Geplaatst door master-magic - 16-01-2020, 09:30 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Vandaag, woensdag 15 januari, maken Viktor en Marie Verhulst met 'Studio Verhulst' hun radiodebuut op NRJ. Dat kon je eerder al lezen bij TVvisie.

'Studio Verhulst' is de eerste samenwerking als broer en zus voor Viktor en Marie en daarom vragen ze raad aan luisteraars die hier ervaring mee hebben. Daarnaast beantwoordt Viktor alle liefdesvragen, aangezien hij hier sinds het tv-programma 'Love Island' alles over weet. Bovendien kan je vandaag ook tickets winnen voor Polarfest, een festival in Antwerpen dat plaatsvindt op 15 februari.

'Studio Verhulst', elke woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur op NRJ.

Dit onderdeel afdrukken

  Clasique 21
Geplaatst door tontol36 - 03-01-2020, 13:41 - Forum: DAB(+) in Belgie - Reacties (1)

De laatste dagen is de ontvangst in DAB+ van clasique 21 verbeterd imo, vroeger viel die zender na enkele minuten altijd weg, nu niet meer.In de auto op FM daarentegen is de ontvangst slechter geworden, althans hier in het antwerpse.

Dit onderdeel afdrukken

  Gratis muziekdatabase freedb stopt ermee op 31 maart 2020
Geplaatst door master-magic - 31-12-2019, 15:24 - Forum: Offtopic - Geen reacties

De online muziekdatabase freedb houdt er per 31 maart 2020 mee op. Ook de gelijknamige software wordt na die datum niet langer ondersteund. Freedb was een van de populairste tools om van cd’s geripte muziektracks te voorzien van de nodige metadata, zoals artiest, titel en genre.

Freedb is een gratis online database met informatie over miljoenen muziekcd’s. Sinds 2001 hielp het gelijknamige computerprogramma gebruikers bij het invullen van alle gegevens van een cd, nadat die was geript naar formaten als mp3, wav of flac.

Waarom freedb stopt is niet bekend. Op freedb.org staat geen reden, maar de beslissing heeft waarschijnlijk te maken met de opkomst van streamingmuziekdiensten. Deze services sturen de belangrijkste informatie over een lied of album automatisch mee, waardoor een tool als freedb minder noodzakelijk is. Door de opmars van streamingmuziekdiensten houden bovendien steeds minder mensen zich bezig met het rippen van cd’s.

De data van freedb was oorspronkelijk gebaseerd op informatie van de Compact Disc Database. Door wijzigingen in de licentie mocht freedb de CDDB-data op een zeker moment niet langer gebruiken. In het verdere bestaan van de dienst werden de gegevens aangevuld door de gebruikers. In 2006 werd freedb overgenomen door Magix. Het is dat Duitse softwarebedrijf dat op 31 maart de stekker uit het project trekt.

Dit onderdeel afdrukken

  DAB+ ontvangst verbeterd in NL in de randstad
Geplaatst door master-magic - 30-12-2019, 23:31 - Forum: DAB(+) in Nederland - Geen reacties

Een nieuwe stap in de ontvangst van het digitale radionetwerk DAB+ in de Randstad. De landelijke commerciële radiozenders zijn hierdoor beter te ontvangen.

Zendernetwerkexploitant Broadcast Partners heeft een nieuwe steunzender in Alphen aan den Rijn in gebruik genomen. Vooral in de regio Den Haag is hierdoor de ontvangst van frequentiemux 11C beter geworden. Op deze frequentie zenden de grote landelijke commerciële zenders zoals 538, Qmusic, Radio 10, Sky radio en Veronica uit.

Uitzendvergunning

Commerciële radiozenders hebben als voorwaarde voor het verkrijgen van nieuwe uitzendvergunningen voor FM en DAB+ van de overheid opgelegd gekregen om het bereik van het DAB+ netwerk te verbeteren. Het aanzetten van de steunzender in Alphen aan den Rijn is hier onderdeel van.

Dit onderdeel afdrukken

  De Kerst Top 100 komt terug op Joe FM
Geplaatst door master-magic - 14-12-2019, 05:42 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Kan jij ook maar niet genoeg krijgen van ultieme kerstklassiekers als 'All I Want for Christmas is You' of 'Last Christmas'? Wel, goed nieuws ... Net als vorig jaar presenteren Sven & Anke binnenkort de Kerst Top 100!

Op vrijdag 20 december trekt ons ochtendduo naar het Christmas House om er de Kerst Top 100 live te presenteren. Vanaf 6u 's ochtends vuren ze de grootste kersthits op je af en tellen ze af naar jouw ultieme kerstsong.

Om de lijst samen te stellen hebben we echter jouw hulp nodig! Laat hieronder jouw suggestie(s) achter. Zo help je ons met de perfecte soundtrack voor 'the most wonderful time of the year'.

https://joe.be/nieuws/de-kerst-top-100-k...n-de-lijst

Dit onderdeel afdrukken