Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Forums doorzoeken

(Geavanceerd zoeken)

Statistieken
» Leden: 4
» Meest recente lid: Hansvg8430
» Aantal topics: 286
» Aantal berichten: 503

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er zijn momenteel 3 gebruikers online.
» 0 leden | 3 gasten

Meest recente topics
Zomerhit 2019
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
, 02:30
» Reacties: 1
» Weergaven: 14
Dab+-zendmast kan storing...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
16-07-2019, 19:19
» Reacties: 0
» Weergaven: 21
Internetradio verstoot DA...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
06-07-2019, 23:36
» Reacties: 0
» Weergaven: 85
Classic FM terug op DAB+ ...
Forum: DAB(+) in Nederland
Laatste bericht door master-magic
06-07-2019, 00:05
» Reacties: 0
» Weergaven: 57
Joe lanceert digitale rad...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
04-07-2019, 12:45
» Reacties: 0
» Weergaven: 84
Nog meer nieuwe zenders o...
Forum: DAB(+) in Belgie
Laatste bericht door master-magic
01-07-2019, 21:43
» Reacties: 9
» Weergaven: 565
BRF2 & Viva Tour
Forum: DAB(+) in Belgie
Laatste bericht door master-magic
27-06-2019, 16:51
» Reacties: 1
» Weergaven: 123
Luistercijfers VLAANDEREN...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
27-06-2019, 13:11
» Reacties: 2
» Weergaven: 117
Radio Caroline reduceert ...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
26-06-2019, 23:05
» Reacties: 0
» Weergaven: 73
Online stations op Radion...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
26-06-2019, 12:44
» Reacties: 0
» Weergaven: 72

 
  Zomerhit 2019
Geplaatst door master-magic - , 02:27 - Forum: Offtopic - Reacties (1)

De stemming voor ‘Editie 45’ van Radio 2 Zomerhit is gestart. In een live-uitzending, gepresenteerd door Vanessa Vanhove en Showbizz Bart, maakte de winnaar van vorig jaar, Niels Destadsbader, de genomineerden voor Soloartiest, Groep en Doorbraak bekend.

Stemmen kan vanaf nu via www.radio2.be

Op zondag 18 augustus presenteren Bart Peeters en Siska Schoeters de finale uitzending op de zeedijk aan de vuurtoren in datzelfde Blankenberge. De show wordt op Eén uitgezonden vanaf 20:35 uur. Op Radio 2 wordt het reilen en zeilen achter de schermen al vanaf 13:00 uur gevolgd. Kim Debrie, Daan Masset, Caren Meynen en Showbizz Bart zijn de presentatoren. De genomineerden vindt u eveneens op de website van Radio 2.

Dit onderdeel afdrukken

  Dab+-zendmast kan storingen veroorzaken bij ontvangers in auto's en garagedeuren
Geplaatst door master-magic - 16-07-2019, 19:19 - Forum: Offtopic - Geen reacties

In Maaseik klagen bewoners al enige tijd over auto's die niet meer starten en garagedeuren die niet meer opengaan. Die problemen worden in ieder geval deels veroorzaakt door een onlangs geplaatste antenne voor dab+, bevestigt de telecomtoezichthouder.

Volgens het BIPT, de Belgische telecomtoezichthouder, is er recent een nieuwe dab+-antenne in gebruik genomen en de genoemde problemen hebben in sommige gevallen daarmee te maken. De frequentie van de signalen voor dab+ worden op een frequentie van 216,9MHz uitgezonden, terwijl de meeste afstandsbedieningen van bijvoorbeeld garagepoorten en auto's op 434MHz functioneren. Het gaat om ongeveer een verdubbeling van de frequentie, wat tot een verstoorde werking van de afstandsbedieningen kan leiden.

"Die verstoorde werking ligt aan de afstandsbedieningen zelf", zegt David Erzeel van het BIPT tegen de VRT. "Soms zijn die toestellen te weinig gefilterd, waardoor ze andere signalen, die qua frequentie lijken op de signalen die ze zouden moeten binnenkrijgen, ook gaan oppikken. Daardoor geraakt de werking van zo'n toestel verstoord. Dat betekent niet dat een garagepoort spontaan zal opengaan door een dab+-signaal. Dat kan nooit. Wel kan zo'n verstoring tot gevolg hebben dat de poort of de wagen niet opengaat", aldus Erzeel.

Erzeel zegt dat meldingen van autoruiten die opengaan niets met dab+ heeft te maken; dit kan bijvoorbeeld gebeuren als meerdere gebruikers in elkaars buurt dezelfde frequentie gebruiken. Hij benadrukt dat het om afstandsbedieningen gaat die licentievrij zijn. De post- en telecomtoezichthouder geeft voor alle soorten klachten de tip om een filter tussen de antenne en de sturing te plaatsen, zodat het stoorsignaal eruit wordt gefilterd. Eventueel kan ook de frequentie worden aangepast.

Dit onderdeel afdrukken

  Internetradio verstoot DAB+
Geplaatst door master-magic - 06-07-2019, 23:36 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Enkele dagen voor het begin van ‘De week van de digitale radio’ in Nederland waarin DAB+ in de schijnwerper wordt gezet, zijn Duitse autoriteiten kritisch over de toekomst van deze vorm van digitale radio.

Het is duidelijk dat analoge FM radio zijn langste tijd heeft gehad. Deze uitzendtechniek neemt relatief veel bandbreedte in beslag. Maar ook vanwege economische redenen willen grotere radiozenders de stap van analoog naar digitaal zetten. Daarbij wordt in Nederland een hybride digitale strategie waarbij DAB+ en online worden gecombineerd nagestreefd. Daarbij wordt DAB+ de belangrijkste pijler voor mobiel gebruik en online (internetradio) de leidraad voor ontvangst in overige situaties.

Online via 5G

Maar in Duitsland doen de eerste geluiden de ronde waarin DAB+ in het geheel uit het hybride plaatje van digitale radio wordt gestoten. De autoriteiten in Nedersaksen zien namelijk meer in 5G als digitale vervanging voor FM. Dit zou uiteindelijk betekenen dat op termijn met DAB+ wordt gestopt. Het voordeel van internetradio – dat feitelijk met 5G wordt bedoeld – is het veel grotere zenderaanbod. Zo kan via internet naar tienduizenden radiozenders uit de gehele wereld geluisterd worden. Hoe het in de toekomst ook gaat lopen, voor de huidige liefhebbers van FM radio gaat links- of rechtsom in de komende jaren veel veranderen.

Dit onderdeel afdrukken

  Classic FM terug op DAB+ in NL
Geplaatst door master-magic - 06-07-2019, 00:05 - Forum: DAB(+) in Nederland - Geen reacties

We beginnen deze nieuwsbrief met goed nieuws! Na de zomer keert Classic FM namelijk terug op DAB+. Eindelijk kunnen we gehoor geven aan de wens van veel van onze luisteraars. De precieze ingangsdatum en specificaties zullen nog bekend worden gemaakt. Houd de nieuwsbrieven en de website dus goed in de gaten.

Dit onderdeel afdrukken

  Joe lanceert digitale radiozender 'Joe Woodstock' ter ere van 50 jaar Woodstock
Geplaatst door master-magic - 04-07-2019, 12:45 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Vandaag, woensdag 3 juli, lanceert Joe een nieuwe digitale radiozender met muziek uit de jaren '60: Joe Woodstock. Dat doet de zender naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het legendarische Amerikaanse muziekfestival.

Joe Woodstock is heel deze zomer te beluisteren via joe.be en in de Joe-app.

De lancering van Joe Woodstock gebeurde vandaag in de avondspits bij Joe-dj Leen Demaré. Gust De Coster kwam langs om het officiële startschot van de nieuwe digitale radiozender te geven. Gust is samen met Rudolf Hecke regelmatig te horen op Joe Woodstock met interessante weetjes.

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Woodstock roept Joe ook elke woensdag van 16.00 tot 19.00 uur 'Woodstock Wednesday' in het leven, waarbij Joe-dj Leen Demaré enkele Woodstock-artiesten in de spotlights zet. Het is aan de Joe-luisteraars om via joe.be te kiezen welke artiesten dat zijn.

Dit onderdeel afdrukken

  BRF2 & Viva Tour
Geplaatst door leuvens - 27-06-2019, 16:44 - Forum: DAB(+) in Belgie - Reacties (1)

Vandaag vastgesteld dat de duitstalige zender BRF2 op de mux van BX-BW zit.
Enkele dagen terug ook Viva Tour gezien, maar die is terug verdwenen

Dit onderdeel afdrukken

  Luistercijfers VLAANDEREN 2019
Geplaatst door master-magic - 27-06-2019, 13:08 - Forum: Offtopic - Reacties (2)

Vandaag, woensdag 26 april, maakte het CIM de luistercijfers bekend van de periode januari tot en met april 2019. Nostalgie behaalt in deze golf een marktaandeel van 5,8% op de algemene doelgroep 12+. In de doelgroep 35-54 klokt Nostalgie af op 8,3%.

Directeur Tom Klerkx: 'In 2018 hebben we de groei van Nostalgie ingezet. Dat gaat uiteraard in stapjes, voor elke stap vooruit, zetten we soms ook weer eentje achteruit.  We voelen evenwel dat we fanship aan het creëren zijn bij onze luisteraars We blijven dan ook trouw aan onze formule van classics en de herinneringen die onze luisteraars daarbij hebben. Dat zijn we nu volop aan het doen met 'The Summer Feeling Top 1000', de ideale soundtrack voor deze warme dagen. En dan moet het hoogtepunt van de zomer nog komen, op 10 augustus, met het Nostalgie Beach Festival, waar we afstevenen op een nieuwe recordeditie'.

NRJ, de nieuwe generalistische stadszender, is nog maar sinds september 2018 actief, maar begint 2019 al met een marktaandeel van 0,1% op de algemene doelgroep 12+ en 0,3% op de doelgroep 25-34.

Directeur Tom Klerkx: 'We hebben de afgelopen maanden al hard gewerkt om NRJ zijn plek te laten claimen in het Vlaamse radiolandschap. We groeien traag, maar gestaag en dat geeft energie. We hebben inmiddels onze eerste NRJ Live Session, met Bebe Rexha, achter de rug en de hele zomer lang zullen we vanuit Bocadero in Antwerpen letterlijk het mooie weer maken.'

Dit onderdeel afdrukken

  Radio Caroline reduceert zijn live programmatie
Geplaatst door master-magic - 26-06-2019, 23:05 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Radio Caroline heeft van regulator Ofcom, de toestemming gekregen om hun live programmatie , te reduceren van 144 naar 120 uren. In de praktijk betekent dat , dat er tijdens de week alleen van 7u tot 24u live uitzendingen zullen zijn en in de weekends 22u op zaterdag en 19u op zondag live uitzendingen zullen zijn. Volgens directie was 144 uren te hoog gegrepen. Indertijd bij het bekomen van een licentie was dit een voorwaarde van Ofcom.

Dit onderdeel afdrukken

  Online stations op Radionomy moeten vanaf 1 januari 2020 Buma/Stemra-vergoeding betal
Geplaatst door master-magic - 26-06-2019, 12:44 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Het platform Radionomy biedt tot eind dit jaar de mogelijkheid om geheel gratis een online radiostation te starten. Hierna zal er door gebruikers aan Buma/Stemra een licentievergoeding betaald moeten worden.

Langere tijd was het onduidelijk of online stations op Radionomy nog Buma/Stemra licentiefees moeten betalen. Spreekbuis.nl heeft daarom contact gezocht met Nederlandse organisatie voor belangenbehartiging muziekauteursrecht.

Simone van Vugt (Buma/Stemra): ‘We hebben diverse malen contact gehad met Radionomy om een afspraak volgens onze gehanteerde tarieven te maken. Dat is helaas niet gelukt. We hebben nu een afspraak met hen gemaakt voor een licentie tot 1 januari 2020. Vanaf 1 september gaat Radionomy al actief haar Nederlandse gebruikers aanspreken om een licentie af te sluiten.’

Radionomy is een online platform waarop webradiostation beluisterd en aangemaakt kunnen worden. Gebruikers kunnen zelf eigen webradiostations aanmaken met een eigen muziekselectie. Radionomy zorgt voor de software en muzieklicenties om deze dienst mogelijk te maken. Radionomy werd in september 2007 opgericht door vier Belgische ondernemers. De ondernemers Gilles Bindels, Cédric van Kan en Yves Baudechon richtten naar aanleiding van de ontmoeting met Alexandre Saboudjian van MusicMatic samen met Saboudjian de website Radionomy op. De Franse mediagroup Vivendi was van 17 december 2015 tot augustus 2017 voor 64,4% eigenaar van Radionomy.

Dit onderdeel afdrukken

  Q-music en Joe volgende week
Geplaatst door master-magic - 22-06-2019, 09:46 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni kleurt Qmusic helemaal fout tijdens 'De Foute 528'. Een week lang draaien de Qmusic-dj's elke dag in duo of trio de 528 foutste liedjes, gekozen door de Q-luisteraars, om iedereen klaar te stomen voor het foutste feest van het jaar: De Foute Party.

Die vindt plaats op vrijdag 28 juni 2019 in Flanders Expo in Gent.

De Mont Ventoux beklimmen is een uitdaging en Rani De Coninck gaat die aan. Op zaterdag 22 juni zal ze samen met nog 2.500 andere deelnemers de kale berg trotseren. Haar avondspitscollega Raf Van Brussel en Ann Van Elsen supporteren vanaf 10.00 voor Rani vanuit de Joe-studio tijdens Joe Supportert. Jan Bosman volgt Rani als 'soigneur' en brengt live op de radio verslag uit van haar beklimming.

Dit onderdeel afdrukken