Radiosite

Volledige versie: 100 Crooner
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Studio 100 lanceerde "100 Crooner" op DAB+
Meer info op radiovisie:
https://radiovisie.eu/studio-100-komt-pi...rs-op-dab/
Het lijkt er op dat Studio 100 stilaan boven water komt met zijn radioplannen. Op de DAB+-mux Vlaanderen 2 (5A/5D) werd in de loop van gisteren plots het nieuwe kanaal ‘100 Crooners’ toegevoegd. Onaangekondigd uiteraard, zoals we dat stilaan al gewend raken in Vlaanderen.

De timing voor de (onverwachte) lancering is misschien niet zo toevallig. Vandaag – 14 september – is de allerlaatste dag waarop kandidaten hun dossier kunnen indienen voor de drie landelijke commerciële FM-pakketten. We wisten al langer dat Studio 100 zich in die race zou moeien en zo het vuur aan de schenen wil leggen van DPG Media en Mediahuis, die nog minsten tot eind 2022 zeker zijn van respectievelijk twee (Qmusic en Joe) en één (Nostalgie) sterke Vlaamse FM-pakket(ten).

Dat Studio 100 achter 100 Crooners zit, dat mag blijken uit de registratie van de naam onder de “Andere radio-omroeporganisaties” bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). 100 Crooners is overigens maar één van de doelgroepproducten waar Studio 100 zijn zinnen op gezet heeft. In het lijstje van de VRM vinden we ook 100% Zen, 100 Classics, 100 Films, 100 Funny Facts, 100 Kids, 100 Musicals, 100 Slows, 100 van jou en 100 Women.

Het blijft voorlopig echter onduidelijk wat de echte bedoeling is. Online is er via Studio 100 zelf momenteel nog geen letter terug te vinden. Het logo hierboven filterden we uit DAB+-stream. Wellicht zal Studio 100 zijn concrete plannen pas wereldkundig maken na het verstrijken van de deadline (vandaag om middernacht).

Mogelijk wil Studio 100 met de lancering van dit digitale product in zijn radiodossier dus gewoon punten scoren op het belangrijke onderdeel ‘de verwezenlijkingen en plannen op het vlak van digitale radio‘, goed voor een kwart van de punten. Dan helpt het toch al iets als je minstens een verklaring kunt toevoegen dat er al een contract bestaat tussen Studio 100 en Norkring, de exploitant van de twee Vlaamse commerciële muxen. Of dat voldoende opweegt tegen de bestaande concurrentie is een andere vraag, maar laat ons daar even niet op vooruitlopen.

Ook Het Laatste Nieuws brengt vandaag de deadline voor het indienen van de dossiers breed onder de aandacht. De onverwachte start van 100 Crooners via DAB+ was de krant weliswaar ontgaan, maar het artikel vermeldt wel Studio 100 als een van de mogelijke kapers op de kust.

Ook Telenet zou volgens HLN plannen hebben. Niet alleen plannen met NRJ, waarvan Telenet voor de helft eigenaar is, maar dat het nu nog moet stellen met een ‘tweederangspakket’ als netwerkradio. Bij Telenet zou de voorbije maanden ook de opstart van een actuazender op tafel hebben gelegen. “Qmusic, Joe en Nostalgie moeten het alle drie van complexloze hitradio hebben. Wanneer een van de nieuwe kandidaten kiest voor een meer actuagedreven zender, heeft die sowieso een streepje voor”, aldus de krant.
Deze zender is ondertussen alweer gestopt
(04-07-2022, 12:36)leuvens schreef: [ -> ]Deze zender is ondertussen alweer gestopt

Omdat hun FM plannen ook niet zijn doorgegaan, waarom dan nog geld steken in een optie dat niet veel opbrengt.