Radiosite

Volledige versie: Stem mee voor de Radio2 jaren 90 hitlijst
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
https://jaren90.radio2.be

Tijdens de krokusvakantie dompelt Radio 2 je onder in een bad vol nostalgie. Die week staan de jaren ’90 centraal en halen we alle grote hits uit die periode terug boven.
Iedereen kent ze nog wel: ‘Mmmbop’ van Hanson, ‘Wannabe’ van The Spice Girls of ‘Would you’ van Touch and Go.

Maar het was ook de periode waarin de Vlaamse muziek een stevige steun in de rug kreeg. Zo kwamen onder meer Yasmine, Isabelle A, Clouseau en The Dinky Toys met de regelmaat van een klok in de bovenste regionen van de hitlijsten terecht.

Peter Verhulst ontvangt...

Elke dag ontvangt Peter Verhulst een paar gasten die over hun ervaringen uit de jaren 90 komen vertellen.

Willy Sommers komt langs en heeft het over een paar speciale ervaringen tijdens ‘Tien om te zien’, Marcel Vanthilt vertelt over zijn verblijf in Californië en de vele internationale sterren die hij daar tegen het lijf liep en Stijn Meuris bekijkt de iconische albums uit die tijd op zijn eigen kritische manier.

Hitlijst van het jaar

Caren Meynen stelt elke dag tussen 18u en 20u een ‘hitlijst van het jaar’ voor. Onze luisteraars kiezen tussen 2 jaarlijsten die we rond 14 uur bij Peter Verhulst kort voorstellen en het resultaat is dus een top 30 uit het gekozen jaar.

Live muziek

In ‘De Lage Landen’ tovert Vanessa Vanhove een aantal artiesten uit haar hoge hoed die het in de jaren ’90 bijzonder goed deden. Mama’s Jasje, Wigbert, Isabelle A en Axelle Red komen langs voor een babbel en live-muziek. Zij brengen hun grootste hits uit die periode live in onze studio.

Maar er zijn nog veel meer gasten die komen voor een interessante babbel over de jaren ’90. Rudolf Hecke, Raf Van Brussel, Guy Swinnen en Jean-Bosco Safari staan al op het verlanglijstje.

Top 90

Op vrijdag 8 maart is er dan de grote finale van onze week vol klassiekers van de jaren 90. Vanaf 12 uur presenteren Caren Meynen en Chris Dusauchoit de Top 90 van de jaren 90. Daarvoor kan er gestemd worden tot woensdag 6 maart om 16 uur.