Radiosite

Volledige versie: Veranderingen in radiolandschap: Kink en Radio Royaal nieuw
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Deze week worden flinke veranderingen doorgevoerd in het Nederlandse radiolandschap. Radio Decibel verdwijnt uit de ether. Radio Royaal keert terug. Ook komt Kink terug als radiostation.

Vanaf vrijdag 1 februari vinden in de ether op FM en DAB+ een aantal forse wijzigingen plaats in het radiolandschap. Radio Decibel verdwijnt uit de ether en gaat als online station verder en volgens de aankondiging van het station tevens digitaal op de kabel. In de randstad komt Radio Royaal vervolgens weer terug in de ether. Deze zender stopte nog in 2016 wegens economische redenen, maar gaat het opnieuw proberen. Radio Royaal krijgt op DAB+ het kanaalslot van Decibel en op FM verdringt het in de Randstad RadioNL van haar FM-frequenties. Die zender op haar beurt verhuist weer naar de huidige FM-frequenties van Radio Decibel, die wel een kleiner ontvangstbereik kennen.

Kink weer helemaal terug

Opmerkelijker is de terugkeer van Kink in de ether. Het station gaat online in hoge geluidskwaliteit en via DAB+ - maar dan met een meer voor mobiele en auto-ontvangst geschikte bandbreedte van 56 kbps - uitzenden per 1 februari aanstaande. De bedoeling is om het aloude Kink FM, maar dan zonder de FM, nieuw leven in te blazen als 'the alternative'. Dit onder de leiding van voormalig 3FM-deejay Michiel Veenstra. Een overzicht van de geplande programmering is op radio.nl te vinden.

KINK is begonnen net testuitzendingen op dab+. Via blok 11c, frequentie 220,35 MHz, bandbreedte 56 kbps.