Radiosite

Volledige versie: KPN stopt met FM: radiozenders over naar Broadcast Partners
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De regionale publieke zenders gaan voor de verspreiding van analoge FM radio Broadcast Partners gebruiken als technische partner. De huidige technische partner stopt namelijk met analoge etherdistributie.

De aankondiging van het stoppen met analoge FM-distributie door KPN-dochterbedrijf KPN Broadcast is al eerder door het bedrijf zelf gemaakt. Dit zorgde ervoor dat onder anderen de Talpa Radio-zenders Sky Radio en Radio Veronica over naar Broadcast Partners. Een logisch gevolg van het eerder aangekondigde besluit is dat regionale omroepen die op dit moment KPN Broadcast als technische partner hebben in het komend jaar de overstap naar Broadcast Partners maken. Mediamagazine meldt nu dat publieke regionale radiozenders nu de overstap naar Broadcast Partners maken.

Geen concurrentie

Na het stoppen van KPN Broadcast ontstaat de zorgelijke situatie dat Broadcast Partners de enige zenderexploitant in Nederland is. Dit is echter geen eigen keuze van het bedrijf uit Terneuzen. Het staat bedrijven – ook met buitenlandse wortels – vrij om in Nederland zich als zenderexploitant te nestelen. Wel moet hierbij natuurlijk aan enkele voorwaarden worden voldaan. Tot heden hebben zich nog geen bedrijven gemeld die als zenderexploitant interesse hebben in de Nederlandse markt.