Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zot veel zomer op Radio 2
#1
Van maandag 2 juli tot eind augustus trekt Kim Debrie met 'Plage Préférée' naar zee. Van Knokke tot De Panne: de hele zomer lang maakt Radio 2 van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur zomerse vakantieradio.

In 'Plage Préférée' ontvangt Kim bekend en minder bekend Vlaanderen. Luisteraars mogen zich verwachten aan sterke verhalen en inspirerende reportages langs de Belgische kustlijn.

De zomer van Radio 2: Nieuwigheden
Radio 2 duikt de zomer in met enkele nieuwigheden. Zo maken Guy De Pré en Günther Neefs in 'Route 66' van 12 tot 22 augustus een muzikale roadtrip langs de legendarische Route 66. Hun verhalen zijn te volgen in 'Spits' met Niels en op de Facebook-pagina van Radio 2.

Deze zomer geen 'Top'- of 'Popcollectie', wel het programma 'Zot Veel Zomerhits'.

'De Zoete Inval' met Luc Appermont is er weer elke zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur. In september nemen 'De Rechtvaardige Rechters' weer over.

Elke zondag kan je om 8.00 uur genieten van een compilatie van de verhalen 'In zee met...' ter vervanging van 'De Rotonde'.

'De Inspecteur' ontfermt zich elke weekdag in 'Start je Dag' over zomerse kwesties:

Maandag: zomerse smaaktesten
Dinsdag: nieuwe apps
Woensdag: unieke uitstappen met kinderen in Vlaanderen
Donderdag: nieuwe zomerse producten
Vrijdag: tips voor in je rugzak

Vaste waarden keren terug en krijgen zomers accent
Benjamien Schollaert gaat elke zaterdag terug op 'Tracktocht'. Onder zijn gasten rekenen we onder meer Lieven van Gils, Pascale Platel, Dana Winner, Arnout Hauben, Maaike Cafmeyer, Coco Jr., Lucas Van Den Eynde en Rob Vanoudenhoven.

Niels Vandeloo is de hele zomer gastheer van 'Spits'. Gedreven door de actualiteit zal hij niet de hele zomer presenteren vanuit de studio. In tegendeel, met zijn auto met uitzendapparatuur trekt hij naar de plaats waar het gebeurt.

Op een weekdag klinkt op Radio 2 's avonds verfrissende muziek voor zwoele zomeravonden met 'Zomertijd' en 'After Sun'. In 'Klassiekers op de Werkvloer' kiezen Vlaamse bedrijven opnieuw een uur lang zelf hun zomerse platen.

Regionaal

West-Vlaanderen
De West-Vlaamse redactie zendt elke dag uit vanop dezelfde locatie als 'Plage Préférée'.

Oost-Vlaanderen
De Oost-Vlaamse redactie gaat voor toevallige ontmoetingen in de carwash, ze helpen de koffers te pakken van mensen met een speciaal verhaal, ze testen niet evidente plekjes uit als waren ze toerist in eigen streek en uiteraard zetten ze weer zwaar in op de Gentse Feesten.

Vlaams-Brabant
De redactie van Vlaams Brabant gaat op rondreis in eigen provincie. Want de zomer is nergens zo schoon als in Vlaams-Brabant (en Brussel). Ze vertellen elke middag over welke grote en kleine verhalen hun pad kruisen.

Antwerpen
Els Broekmans duikt ’s ochtends in het Antwerpse archief. Ze brengt elke dag 'een vervolg' van iets dat gebeurde in de loop van het jaar. De redactie gaat op zoek naar Antwerpenaren in de wereld met een interessant verhaal.

Limburg
Maarten Cox presenteert een hele zomer de ochtend. Af en toe ontwaakt hij op een speciale plaats of gaat hij vakantiejobs uittesten. Daan, Sander en Katrien trekken de hele provincie rond en stoppen elke dag ergens anders.

Save the date
Woensdag 11 juli: Tussen 12.00 en 19.00 uur presenteren Lars De Groote en Christel Van Dyck de 'Vlaamse top 100'. Elk jaar zorgt Radio 2 voor een passend feestlied voor de Vlaamse feestdag. Dit jaar ging Barbara Dex op zoek naar een vrolijk nummer. Het resultaat is 'Hier voel ik me thuis', een aanstekelijk nummer dat zorgt voor een instant zomergevoel.

Vrijdag 13 juli: Op vrijdag 13 juli is er vanop de pier in Blankenberge de Startshow Zomerhit 2018 (van 13.00 tot 16.00 uur) met live optredens, de start van de stemming en de aankondiging van de wedstrijd voor het bijwonen van Zomerhit als VIP-gast. Welke 10 hits zijn genomineerd? Vanessa Vanhove en Showbizz Bart leiden de presentatie in goede banen.

Zondag 12 augustus: Op zondag 12 augustus is Blankenberge opnieuw gaststad voor het grootste muziekfeest van Vlaanderen. Muziekminnend Vlaanderen wordt dan verwacht op de Zeedijk ter hoogte van de vuurtoren voor de bekroning van het beste uit de populaire Vlaamse muzieksector van het afgelopen jaar. De show wordt tegelijkertijd op Eén en op Radio 2 uitgezonden. Op Eén presenteert Bart Peeters de liveshow vanaf 20.30 uur. Op Radio 2 kan je het reilen en zeilen achter de schermen al volgen vanaf 12.00 uur ’s middags. Wie sleept dit jaar de award van Radio 2 Zomerhit in de wacht?

29 tot en met 31 augustus: De laatste drie dagen van de zomervakantie sluit Radio 2 af met 'De Zomertop 500'. 3 dagen, 500 zomerhits, dat is nog zot veel meer zomer met de allergrootste zomerklassiekers op een rijtje.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)