Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Weer acties tegen illegale radiozenders
#1
Verspreidt over het hele land heeft ethertoezichthouder Agentschap Telecom in samenwerking met politie enkele radiopiraten het zwijgen opgelegd.

Het gaat om zogenaamde onbemande radiopiraten. Deze plaatsen de antennes en zendapparatuur op een openbare plek waardoor de eigenaar niet of nauwelijks te achterhalen is. Naast eigen mobiele zendmasten wordt in sommige gevallen ook illegaal gebruik gemaakt van zendmasten van aanbieders van mobiele telefoondiensten. Vooral in deze gevallen is de kans op storing van mobiele telefoon en internet aanwezig. In het ergste geval kan hierdoor het noodnummer 112 via de betreffende zendmast onbereikbaar zijn.

Radiopiraat Midwolde

De politie staakte in Midwolde de uitzendingen van een radiopiraat. Deze had de zender en antennes in een zendmast voor mobiele diensten geplaatst. De stroomtoevoer van de zender werd verzorgd door het stelen van stroom. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de zender en antennes uit de zendmast verwijderd. Politie zegt een onderzoek in te stellen om de daders van deze illegale vergrijpen op te kunnen sporen.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2
Het Agentschap Telecom doet er alles aan om illegale radiozenders onder de duim te houden. Radiopiraten kunnen een hard beleid van de toezichthouder tegemoet zien.

Waar voorheen in bepaalde gevallen uitzendbenodigdheden zoals mobiele zendmasten grotendeels in takt werd gehouden, wordt nu vaker de betreffende benodigdheden in beslag genomen of zodanig onklaar gemaakt. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld mobiele zendmasten na een relatief kleine reparatie niet direct weer gebruikt kan worden. Dit was dinsdag 15 oktober ook het geval bij de inbeslagname van radiopiraat De Aanhouder Wint in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Zendmast

Uiteindelijk nam Agentschap Telecom na de actie met behulp van een ingehuurde hoogwerker de mobiele zendmast – weliswaar volledig vernield – in beslag. De restanten van de zendmast werden daarna door medewerkers van de toezichthouder meegenomen. Tegen de eigenaar of eigenaren van de radiopiraat kon geen actie ondernomen worden. De radiopiraat was een zogenaamde onbemande zender.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)