Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Waalse publieke omroep RTBF in Vlaanderen op DAB+
#1
De publieke omroep RTBF voor het Franstalige gedeelte van België gaat uitzenden op DAB+ in Vlaanderen. Vanaf donderdag (2 mei) is op de tweede landelijke multiplex van Norkring het station ‘RTBF Mix’ te ontvangen. Hierop worden de radiostations van de RTBF afwisselend uitgezonden.

België: Waalse publieke omroep RTBF in Vlaanderen op DAB+ Op RTBF Mix wordt elke werkdag tussen 5 en 10 uur en in het weekend van 6 tot 9 uur het programma van La Première uitgezonden.

Van dinsdag tot en met vrijdag worden tussen 20 en 23 uur de sportprogramma’s van VivaCité overgenomen, alsmede op zaterdag tussen 18 en 23 uur en op zondag van 14 tot 16 uur. De overige uren is Classic21 te horen.

Met RTBF Mix komt de Franstalige omroep tegemoet aan de Francofonen in Vlaanderen. Zij waren sinds eind vorig jaar, na het uitzetten van de middengolffrequenties van de RTBF, verstoken van programma’s uit Wallonië via de ether.

Eerder waren er nog plannen om via het netwerk van de Vlaamse publieke omroep VRT te gaan uitzenden. De VRT zou dan zelf een plekje op DAB+ in Wallonië krijgen. De VRT zag echter niets in dit plan.

RTBF Mix is te ontvangen via het zogenaamde ‘Vlaanderen2’ DAB+-netwerk van Norkring. Deze zendt uit op kanaal 5A in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant (inclusief Brussel) op kanaal 5D. Momenteel zijn NRJ, Stadsradio Vlaanderen en TomorrowlandOne World Radio via dit netwerk te ontvangen
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2
De Waalse publieke omroep RTBF is vanaf donderdag 2 mei te horen in de Vlaamse ether via DAB+.
Dit heeft de omroep bekend gemaakt op haar website.

RTBF MIX

De Waalse publieke omroep gaat uitzenden op het nieuwe landelijke DAB+-pakket van Norkring. Via dit pakket zal het programma RTBF MIX te horen zijn. Deze radiozender bevat een mix van de uitzendingen van de RTBF-radiozenders La Première, Classic 21 en VivaCité. De uitzendtijden van de diverse programma’s vind je hier. Momenteel zijn via het pakket van Norkring dat uitzendt op kanaal 5A en 5D in Vlaanderen de radiozenders NRJ Vlaanderen en One World Radio te horen. One World Radio is tot en met eind augustus te beluisteren via DAB+.
Luisteren

Momenteel is het mogelijk om in delen van Vlaanderen de radiozenders van de RTBF via de FM te beluisteren. Tot eind vorig jaar was RTBF International nog te beluisteren via de middengolf. Deze uitzendingen zijn op 1 januari van dit jaar gestaakt. Via DAB+ was het tot op heden niet mogelijk om naar de RTBF te luisteren in grote delen van Vlaanderen.
Internet

Via Internet zijn wereldwijd alle radiozenders van de Waalse publieke omroep te beluisteren.
Ontvangst van de nieuwe radiozender RTBF MIX via DAB+ is in delen van Zuid Nederland mogelijk.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)