Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlaamse radio MAX moet naam veranderen van Omroep Max
#1
Radio MAX, een lokale omroep uit Vlaanderen, moet haar naam veranderen na uitspraak van de rechter. De rechtszaak was aangespannen door de Nederlandse publieke omroep Omroep MAX. Dit bericht onder andere website Radiovisie. Radio MAX is de lokale omroep voor de Vlaamse regio Aalter en het Meetjesland.

Rechtszaak

Omroep MAX had vorig jaar een rechtszaak aangespannen tegen de lokale omroep uit Vlaanderen wegens het gebruik van dezelfde naam. Max Belgium vindt het vreemd dat de naam aangepast moet worden. “Er zijn zoveel MAX radio’s, zelfs eentje in Wallonië“, aldus de omroep op haar website.

Naam aanpassen

De stakingsrechter in Vlaanderen oordeelde echter dat de naam wel aangepast moet gaan worden. “Alhoewel wij ons door deze uitspraak heel diep gegriefd voelen kunnen wij niet anders dan ons hierbij (voorlopig)(deels) neerleggen. De stakingsrechter hield zelfs geen rekening met het feit dat een naamswijziging op heel korte tijd bijna onbegonnen werk is“,aldus de lokale omroep.

Nieuwe naam

De radiozender wil per 1 februari aanstaande een herstart maken onder een andere naam. Welke naam dat wordt is nog niet duidelijk. “Momenteel werkt de volledige crew keihard in het bedenken van een nieuwe naam, nieuw logo, nieuwe website, aanpassingen online luisteren met behorende app’s“.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2
Radio Max, de Vlaamse lokale radio voor de regio Aalter en het Meetjesland, moet van de rechter in België onmiddellijk van naam veranderen. De rechter gaat daarmee in op de eis van de Nederlandse Omroep Max. Die had volgens Radiovisie vorig jaar een rechtszaak aangespannen tegen de omroep.

Omroep Max wint rechtszaak tegen Radio Max “Blijkbaar waren wij een doorn in hun oog. Het vonnis was vernietigend voor ons.

Alhoewel wij ons door deze uitspraak heel diep gegriefd voelen kunnen wij niet anders dan ons hierbij voorlopig en deels neer te leggen”, zegt het radiostation in een bericht op zijn website.

Radio Max had onder meer geargumenteerd dat Max een “doodgewone voornaam” is, dat er nog meerdere radio’s zijn met die naam, waaronder eentje in Wallonië, dat het station zuiver lokaal is en dat – mocht Radio Max een bedreiging zijn – Omroep Max dan logischerwijze alle andere stations met die naam had moeten dagvaarden.

Volgens recente Europese wetgeving en rechtspraak is dat laatste echter niet nodig. “Omroep Max heeft het recht persoonlijk en kieskeurig aan te vallen. De stakingsrechter hield zelfs geen rekening met het feit dat een naamswijziging op heel korte tijd bijna onbegonnen werk is. We moeten onmiddellijk van naam veranderen.” Uiterlijk op 1 februari 2019 wil Max een doorstart maken onder een nieuwe naam.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#3
Het Vlaamse MAX Radio gaat binnenkort verder als KIX Radio. De lokale omroep moet haar naam veranderen van de rechter. De rechtszaak was aangespannen door de Nederlandse publieke omroep Omroep MAX.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)