Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlaams-Brusselse mediagroep BRUZZ moet het met 336.000 euro minder doen
#1
De Vlaams-Brusselse mediagroep BRUZZ zal volgend jaar 6 procent minder subsidie van de Vlaamse gemeenschap ontvangen dan dit jaar. Dat blijkt uit de beleidsnota van Vlaams minister van Media, Jeugd en Brussel Benjamin Dalle (CD&V). Voor BRUZZ gaat het omgerekend om 336.000 euro. Een ingreep die niet zonder gevolgen zal blijven.

"Wat er nu gaat gebeuren, zullen de directie en de raad van bestuur de komende dagen bekijken. Maar dat er op een andere manier en met minder middelen over Brussel zal worden bericht, staat nu al vast", laat BRUZZ weten.

"We hadden ons aan een besparing verwacht maar 6 procent is geen klein bier", zegt algemeen directeur Jo Mariens. De directie wil naar verluidt in alle geval gaan voor maximaal behoud van de werkgelegenheid en het behoud van de vijf media: website, radio, tv, het magazine en social media. Maar dat er geknipt en gevijld zal worden, staat vast. Er werken 63 vaste medewerkers en heel wat freelancers.

De besparing van 6 procent Vlaams geld komt bovenop een geschil met de btw-administratie dat eind dit jaar de kop opstak. Daar is nog geen bedrag van bekend, maar ook dat zal voelbaar zijn in het budget.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)