Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VRM trekt de erkenning van BNL in
#1
bericht van radiovisie:

Na een aanslepende procedure bij de Vlaamse Regulator voor de Media die meer dan één jaar duurde, werd gisteren de erkenning van BNL ingetrokken. Het project dat eerder erkend werd als VBRO Radio krijgt dus geen verdere kansen.

Ondanks de hoop en toezeggingen van zaakvoerder Hugo Foets dat er snel werk gemaakt zou kunnen worden van een heropstart, bleef het lang stil op het toegewezen FM-kavel. BNL dient nu per direct de uitzendingen te staken. Net 2 zal hierdoor opnieuw openbaar aanbesteed moeten worden. Dit jaar zal er dus naast de erkenning van de landelijke radiostations ook nog een nieuwe ronde voor Net 2 uitgeschreven worden.

Aan kandidaten zal vermoedelijk geen gebrek zijn. Hoogstwaarschijnlijk komt er eveneens een erkenningsprocedure voor Net 4. De erkenning van Stadsradio Vlaanderen werd al in december vernietigd door de Raad Van State. Ook daar dringt zich een openbare aanbesteding op. Zeker ook omdat de huidige minister van media, Benjamin Dalle, steeds meer lijkt te kiezen voor de juridisch meest veilige optie.

Dat was al duidelijk toen de landelijke radiozenders niet meer automatisch werden verlengd maar er gekozen werd voor een nieuwe ronde.

meer info: https://www.vlaamseregulatormedia.be/en/...V2aDLNrVac
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2
De Ondernemingsrechtbank van Gent, afdeling Brugge, heeft de BV BNL Radio failliet verklaard. Dat gebeurde op 10 juni en de beslissing verscheen intussen in het Belgisch Staatsblad. De BV BNL Radio was de opvolger van de BVBA VBRO (Vrije Brugse Radio Omroep), die eind 2017 de erkenning kreeg voor de tweede netwerkradio in Vlaanderen. Eind vorig jaar al werd duidelijk dat deze netwerkradio tegen een torenhoge schuld aankeek, al kon men dat lijden nog lange tijd rekken, middels allerlei tijdelijke economische coronamaatregelen. Op 22 maart trok de Vlaamse Regulator voor de Media echter de erkenning in van BNL, waardoor het doek helemaal viel. Het faillissement komt dan ook niet meer als een verrassing. Op dit moment is van BNL online nog een non-stopstream te beluisteren (ook via Telenet kanaal 944). Het is onduidelijk onder welke entiteit dat gebeurt
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)