Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VBRO EVERGREEN OP ZOEK NAAR GELD VOOR UITZENDINGEN VIA DAB+
#1
De Vlaamse radiozender VBRO Evergreen is op zoek naar geld om haar uitzendingen via DAB+ te continueren.

Norkring

VBRO Evergreen is sinds januari 2017 te beluisteren via het commerciële DAB+-netwerk van aanbieder Norkring in Vlaanderen. Norkring heeft vorig jaar het aantal steunzenders van dit netwerk fors uitgebreid. Hiermee is de dekking van het netwerk verbeterd.

Kosten omhoog

Voor radiozenders betekent dit wel dat de kosten voor het uitzenden via DAB+ omhoog gaan. In oktober 2017 stopte Radio FG al haar uitzendingen via dit DAB+-netwerk omdat de kosten voor het uitzenden via de digitale ether te hoog zijn geworden.

100.000 euro per jaar nodig

VBRO Evergreen geeft nu ook dat het uitzenden via DAB+ “handenvol geld kost“. Wanneer donateurs niet gaan bijspringen moet de radiozender eind maart haar uitzendingen staken via DAB+. Op een speciale website van de Vlaamse commerciële radiozender wordt luisteraars opgeroepen om donateur te worden.

De radiozender zou 300 donateurs nodig hebben die elke maand 30 euro doneren voor de uitzendingen. Hiermee ontvangt VBRO Evergreen ongeveer 100.000 euro per jaar voor uitzendingen via de digitale ether.

VBRO

VBRO Evergreen is een themazender van de commerciële radiozender VBRO die naast DAB+ ook via de FM is te ontvangen in Vlaanderen. VBRO (Vrije Brugse Radio-Omroep) richt zich op het Nederlandstalige lied. VBRO heeft naast Evergreen nog een aantal themazenders: Non Stop, PopRadio 3 en Starparade. Deze drie radiozenders zijn exclusief via Internet te beluisteren.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2
Ook echt wel duur : 100.000 euro per jaar
Antwoord
#3
(27-02-2019, 17:43)leuvens schreef: Ook echt wel duur : 100.000 euro per jaar

topradio heeft nog 85.000 moeten betalen, kennelijk zijn de kosten verhoogd voor de radiozenders ????
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#4
bericht van VBRO Evergreen zelf:

op dit moment hebben we nog niet genoeg mensen die willen meestappen in het steunverhaal. We hebben nog een aantal dagen...
Wat de reclame betreft is dit bijlange niet genoeg om de kosten te kunnen dekken.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#5
Goed nieuws voor radio-luisteraars met een DAB+ toestel in België en zuidelijk Nederland: de oldiezender VBRO Evergreen blijft voorlopig in de lucht dankzij donateurs.

Het Vlaamse station VBRO Evergreen gaat vooralsnog niet uit de lucht. De zusterzender van het West-Vlaamse station VBRO wilde stoppen met de verspreiding op DAB+ vanwege de hoge kosten. Het uitzenden via de digitale ether van één station kost volgens de omroep op jaarbasis een ton. De nichezender kan dit niet met reclameblokken financieren en ging daarom op zoek naar donateurs en kwam al redelijk dicht in de buurt van het streefgetal. Genoeg om voorlopig nog door te gaan met uitzenden. VBRO is net als het hele pakket van Vlaamse commerciële zenders onder de noemer DAB+ Vlaanderen via de zendmasten van Norkring te ontvangen in Vlaanderen en wijde omgeving. Daaronder ook grote delen van Zuid-Nederland. Toch is de VBRO niet de enige die worstelt met de hoge uitzendkosten van DAB+

Klachten DAB+ ontvangst VRT na switch provider

De VRT zocht een andere oplossing om op kosten te besparen bij DAB+ en koos na een aanbesteding voor een nieuwe zenderexploitant die dit een stuk goedkoper kon verzorgen. Daarvoor is een compleet nieuw zenderpark opgezet met weliswaar meer maar wel ook lagere opstelpunten. Tevens wordt met hogere uitzendvermogens gewerkt maar desondanks maken sinds de omschakeling naar dat nieuwe netwerk op 5 maart heel wat luisteraars melding van het niet meer kunnen ontvangen van de VRT signalen op DAB+. Onder anderen uit de Voerstreek en de Westhoek zijn de nodige klachten gemeld. De grensoverschrijdende ontvangst van de VRT via DAB sinds 1997 (en sinds 2017 DAB+), waarvan in zuidelijk Nederland, o.a. regio Aken, grote delen van Wallonië en het noordwesten van Frankrijk sprake was, behoort ook vrijwel tot het verleden. Dat ligt simpelweg aan het feit dat de signalen niet meer vanaf de hoge zendmasten/opstelpunten komen die voorheen werden gebruikt en daarom om geografische redenen nu minder ver reiken. De FM-zenders van de VRT komen - in ieder geval tot 5 september - nog wel vanaf de hoge uitzendmasten.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#6
VBRO EVERGREEN VERHUIST!

Vanaf 31 juli vind je ons op een nieuwe DAB+-frequentie/kanaal! Maar je hoeft ons geen seconde te missen als je nu al een automatische scan uitvoert.

Eens het scannen achter de rug is, ga je naar de stationslijst en klik dan EVERGREEN aan. Op die manier kan je ook na 31 juli naar ons blijven luisteren.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)