Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
'Universal Nation' van Push voor het derde jaar op rij op nummer 1 in The Greatest S
#1
‘Universal Nation’ van de Belgische artiest Push is door de luisteraars van Studio Brussel, voor het derde jaar op rij, uitgeroepen tot de beste dance classic. De track staat op nummer 1 in The Greatest Switch, de lijst met beste dance classics aller tijden. De lijst was 24 uur lang te horen op Studio Brussel. Even voor 18 uur vanavond was het de beurt aan de nummer 1 van de lijst.

‘Universal Nation’ kwam binnen in The Greatest Switch in 2008, op nummer 32, en klom de afgelopen jaren steeds hoger. In 2016 bereikte de track de eerste plaats en daar blijft hij ook dit jaar staan. De volledige top 3 blijft behouden én Belgisch: 'The First Rebirth' van Jones & Stephenson blijft op 2 en Goose bevestigt met 'Synrise' op nummer 3.

Het is de eerste keer dat Push met meer dan 1 nummer in The Greatest Switch staat: behalve 'Universal Nation' op 1 staat 'Strange World' op plaats 67 en 'The Legacy' op plaats 125.
Top 100 kleurt Belgisch
Er staan 31 Belgische nummers in de top 100 van The Greatest Switch. Meer dan een derde van de top 100 is dus Belgisch, een record in de 11-jarige geschiedenis van de lijst.

Ook de hoogste nieuwkomer is van eigen kweek. The Mackenzie feat Jessy komt binnen op nummer 37 met 'Arpegia (Without you)' en is ook een van de langste nummers in de lijst (12m42sec).

Netsky is de meest vertegenwoordigde Belg met 6 nummers (5 eigen nummers en 1 remix), Goose volgt met 4 nummers.

'The House of House' van het Belgische Cherrymoon Traxx was vorig jaar de hoogste nieuwkomer op nummer 9 en stijgt in zijn tweede jaar The Greatest Switch meteen door naar nummer 4.

Daft Punk blijft vaakst genoteerd

Daft Punk staat, net als vorig jaar het meest in de lijst met 10 nummers. Hoogste notering voor hen is 'Rollin’ en Scratchin’' op plaats 26

De sterkste stijger in de lijst is 'Loreley' van Kölsch. Vorig jaar op 204, dit jaar op 43. Een stijging van maar liefst 161 plaatsen. Alle Kölsch nummers in The Greatest Switch stijgen: 'All That Matters' gaat 18 plaatsen vooruit (van 43 naar 25) en 'Grey' springt van 139 naar 98.

Het oudste nummer in de lijst is 'I Feel Love' (1977) van Donna Summer.

Dit is de volledige top 10:
Universal Nation - Push
The First Rebirth - Jones & Stephenson
Synrise - Goose
The House of House - Cherrymoon Trax
Domino - Oxia
Born Slippy (NUXX) - Underworld
The Man with the Red Face - Laurent Garnier
Sky and Sand - Paul & Fritz Kalkbrenner
Afflito - Fiocco
La Rock 01 - Vitalic

Bekijk hier de volledige lijst: https://stubru.be/music/misnietsvanthegreatestswitch
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)