Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
STUDIO BRUSSEL ONTHULT NIEUW LOGO
#1
Studio Brussel, de jongerenzender van de Vlaamse openbare omroep VRT, heeft haar nieuwe logo onthuld. Het logo wordt vanaf 4 februari aanstaande officieel in gebruik genomen.

Nieuwe start

Op 4 februari gaat het vernieuwde Studio Brussel van start met een nieuwe programmering, een vernieuwd format en dus een nieuw logo. Het nieuwe logo vervangt het bestaande logo met de rode ovaal en de witte letters. “Het oude logo was te gedateerd geworden. Te steriel, te beperkend”, zegt Nethoofd Jan Van Biesen aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Logo

Op het nieuwe logo zijn letters met een onderbreking te zien en ook daarover is nagedacht. “We vinden die zogenaamde glitch heel muzikaal, en heel verrassend”, aldus Van Biesen tegen over Het Nieuwsblad. Een overzicht van alle logo’s die door de radiozender de afgelopen jaren zijn gebruikt vind je op de website van de VRT.

Luistercijfers

De radiozender van de VRT kampt al enige tijd met teruglopende luistercijfers. De radiozender gaf eerder aan niet in paniek te zijn door deze luistercijfers maar besloot toch een aantal veranderingen door te voeren. Hoe de nieuwe programmering eruit komt te zien is nog niet bekend gemaakt door de radiozender.

Luisteren

Studio Brussel is te ontvangen via FM en/of DAB+, landelijk via diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2
Vanaf maandag 4 februari klinkt en oogt Studio Brussel helemaal anders. Met deze reboot wil de radiozender zijn publiek nog beter gaan bedienen en verrijken.

Studio Brussel blijft zichzelf tegen het licht houden en heruitvinden. Het doel blijft de agenda bepalen. De gloednieuwe vormgeving staat ten dienste van die aangescherpte content, is ‘state of the art’ én is flexibel inzetbaar op alle platformen.

Onder het gekende motto 'Life is Music' staat muziek meer dan ooit centraal bij Studio Brussel. De schurende mix van de zender wil verrassen, met ruimte voor een verdiepend muziekaanbod en ontdekkingen in meerdere programma’s, concepten of events. Studio Brussel is marktleider radio op de doelgroep 25-44 en kende in 2018 zijn hoogste online bereik ooit. De zender gaat voluit multimediaal door in de verder versnipperende digitale wereld in te zetten op kwalitatieve online reeksen.

#LINDE

#Linde staat voor tweewekelijkse video's op Linde Merckpoels YouTube-kanaal. Ze vertelt verhalen over onderwerpen die haar fascineren en intrigeren. Met de reeks zal ze inhoudelijke thema's op de agenda zetten, steeds in interactie en connectie met de Studio Brussel-luisteraars.

OCHTEND

Studio Brussel maakt de wereld wakker. Mee met de actualiteit en met alle nieuwe muziek. Met Michèle Cuvelier en onder andere vaste gasten Fleddy Melculy, Lennert Coorevits van Compact Disk Dummies en met de Gentse hiphoptrots Uberdope. Elke werkdag van 6.00 tot 9.00 uur.

CATCH OF THE DAY

RIP Hotshot, vanaf nu is er élke dag een gloednieuw nummer dat je moet gehoord hebben. Elke dag te ontdekken op de online kanalen van Studio Brussel en kraakvers in alle programma’s on air.

TEAM GERMIJNS

Community radio pur sang. Radio over wat nu gebeurt: op weg naar een concert of film, met maten op café? Fien Germijns houdt met een vast team bijzitters de wereld in de gaten en helpt de luisteraars. We brengen je naar een concert en zorgen voor een babysit of komen die cursus elektromechanica uitleggen. Met onder andere Average Rob en Jens De Ruyte van SONS. Maandag tot en met donderdag om 18.00 uur.

BIJ VLAEMINCK

Stijn Vlaeminck nodigt wekelijks gasten uit om bij hem thuis aan de ontbijttafel stil te staan bij de waan van de dag en nieuwsgierig te kijken naar de toekomst. Elke zondag van 10.00 tot 12.00 uur live vanuit Gentbrugge.

ROCK & ROS

Hij rockt. Hij is ros. En hij zal een uur lang de beste gitaarplaten op jouw radio knallen. Thibault Christiaensen van Equal Idiots kaapt Studio Brussel, elke zondag vanaf 18.00 uur.

BLACK MAMBA

DJ Black Mamba trekt de zaterdagavond op gang met een mix van hiphop, afrobeat, r&b, tropical vibes en grime. Ze ontdekt de nieuwste, leukste en beste urban platen elke zaterdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur.

VUURLAND

Joris Brys heeft een zwak voor melancholische muziek. Breekbare nummers die je in gedachten doen verzinken. Elke zondagmiddag neemt hij je om 12.00 uur één uur lang mee op de tonen van zijn meest geliefde platen. Van bekende wegdromers tot nieuwe openbaringen.

BOITLYFE

In 'Boitlyfe' draait het om drie dingen: lekkere schijfkes, goede zever en helemaal chaud worden voor zaterdagnacht. Klaar om te boitten met uw copains en copines? Omdat Het Kan Soundsystem en Average Rob alvast wel!

ROCK ’N’ ROLL HIGHSCHOOL

Stijn Van de Voorde maakt een videoreeks over historische gebeurtenissen uit de rockgeschiedenis. En hij neemt Thibault Christiaensen mee. Te zien vanaf 5 april.

LABELS

Studio Brussel en VRT NWS slaan de handen opnieuw in elkaar. In LABELS gaat VRT NWS-reporter Yassine Atari naar plekken waar de media weinig komen. Hij praat er met mensen die we te weinig horen. Op zoek naar de mensen achter de labels van vandaag. Omdat niets is wat het op het eerste gezicht lijkt. Vanaf maandag 25 februari.

EVA ONTMOET

Eva De Roo ontmoet durvers en doeners. Mensen met een mening, een inzicht of een gigantische motivatie. Met een uniek, persoonlijk en inspirerend verhaal. Of een mix van dat alles. Benieuwd? Je ontdekt het vanaf vrijdag 18 februari op Facebook.

EIGEN KWEEK – PODCASTS

Rik De Bruycker ademt muziek in en hij ademt verhalen uit. Hij gaat op onderzoek en komt terug met verhalen over onder meer 40 jaar AB in Brussel en 25 jaar Fuse.

100 VRAGEN OVER SEKS

Het geheim van goede seks is niet via Google te vinden. En toch merkt Florence Windey dat jonge mensen liever in het wilde weg online zoeken dan erover te praten met vrienden. Flo duikt in een nieuwe online reeks voor Studio Brussel in het seksleven van haar leeftijdsgenoten.

RAMPAGE RADIO

Al 10 jaar ‘the biggest Drum and Bass en Dubstep Party of the universe’. Nu op vrijdag vanaf middernacht de hardste drops in je radio.

Meer info vanaf maandag 4 februari op www.stubru.be
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)