Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
STEMBUS VOOR ‘LAGE LANDEN LIJST’ WEER GEOPEND
#1
De stembus voor de Lage Landen Lijst is vrijdagochtend geopend. Op zaterdag 22 september wordt de lijst met de beste Nederlandstalige liedjes sinds 1945 uit Nederland en België uitgezonden.

Opening

Zanger en entertainer Johan Vlemmix opende vrijdagochtend de stembus bij het radioprogramma Wakker op Omroep Brabant. In de Lage Landen Lijst gaan een aantal regionale omroepen uit Nederland en VRT Radio 1 uit Vlaanderen op zoek naar het mooiste Nederlandstalige liedje.

100 liedjes

Er is een lijst van 100 liedjes samengesteld door een deskundige jury. Die mag door het publiek op volgorde worden gezet. Er is een open invulveld voor het publiek waarin mensen zelf suggesties kunnen doen. De volledige top 100 wordt uiteindelijk op zaterdag 22 september uitgezonden tijdens een speciale uitzending op alle radiozenders van de deelnemende omroepen.

Uitzending

De Lage Landen Lijst editie 2018 is zaterdag 22 september tussen 9 uur ’s ochtends tot 18 uur live te horen op Omroep Zeeland, L1, Omroep Brabant en VRT Radio 1. De nieuwsbulletins deze dag worden ook verzorgd door de gezamenlijke omroepen en bestaan uit een mix van nieuws uit Vlaanderen, Brabant, Limburg en Zeeland.

Stemmen kan via deze website: https://d2og1tng4ol2px.cloudfront.net

NPO Radio 5

In 2016 werd de eerste Lage Landen Lijst nog uitgezonden in een samenwerking met VRT Radio 1 en NPO Radio 5. Vorig jaar werd de lijst alleen uitgezonden door VRT Radio 1. Dit jaar doen een aantal Nederlandse regionale omroepen mee aan het programma.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Antwoord
#2
Zaterdag zendt Radio 1 de derde Lage Landenlijst uit. En de luisteraar kan nu nog bepalen wat de top 10 wordt van deze lijst met de beste Nederlandstalige songs sinds 1945.

Van 9.00 tot 18.00 uur wordt zaterdag de Lage Landenlijst uitgezonden vanuit Zoutelande, een coproductie van Radio 1 met 3 regionale omroepen uit Nederland: Omroep Brabant, de Limburgse L1, en Omroep Zeeland. En in de Roma in Antwerpen vindt die avond een speciale Lage Landensessie plaats.

De tien kanshebbers zijn:

Als ze lacht van Yevgueni
Het dorp van Wim Sonneveld
Iedereen is van de wereld van The Scene
Mia van Gorki
Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List
Ploegsteet van Het zesde metaal
Ruimtevaarder van Kommil Foo
Tim van Wim De Craene
Twee meisjes van Raymond van het Groenewoud
Zoutelande van BLOF feat. Geike Arnaert

Stemmen kan via lagelandenlijst.radio1.be

De Sessie

Als kers op de taart is er op zaterdag 22 september een Lage Landen Sessie in de Roma. Voor de tweede eer viert Radio 1 het Nederlandstalige lied dus ook live met artiesten Tourist LeMC, Ertebrekers, Roosbeef, Yevgueni, Rick de Leeuw, Stijn Meuris en Brihang, die eigen en andermans klassiekers zingen. De beste teksten in onze eigen taal.

Lage landenbeiaard

Op de finaledag zullen beiaardiers in de Vlaamse steden ook om beurt een uurtje Lage Landen-muziek spelen. In de volgende steden:

- Gent : van 10 tot 11u
- Brugge: van 11 tot 12u
- Hasselt: van 14 tot 15u
- Antwerpen: van 15 tot 16u
- Leuven: van 17 tot 18u

De Lage Landenlijst werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland, gecoördineerd door het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)