Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radiostudenten van zes Vlaamse hogescholen krijgen professionele radio-uren bij MNM
#1
Voor het zesde jaar op rij slaan VRT-jongerenzender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor hun studentenproject 'Student Late Night'.

Vanaf maandag 4 februari krijgen jonge mediastudenten drie weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de radiozender. MNM-dj’s Evelyn De Backer en Bart De Raes begeleiden de studenten tijdens hun stage.

De studenten volgen allemaal een mediaopleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), Arteveldehogeschool (Gent), RITCS School of Arts (Brussel) en Thomas More (Mechelen). Vanaf maandag 4 februari zullen zij elk twee dagen een radioprogramma maken onder de noemer Student Late Night. Dat wordt van maandag tot en met donderdag van 23 uur tot middernacht uitgezonden.

Rino Ver Eecke, nethoofd MNM: 'Jong talent is heel belangrijk voor MNM. Als radiomerk willen we volop meevoelen in de leefwereld van jongeren. En daarom maken we MNM met de input van jonge radiomakers die tijdens Student Late Night kunnen laten zien wat zij al kunnen. Zo creëert MNM een échte springplank voor jong radiotalent: we geven hen kansen, een duw in de rug maar leren ook veel van hen. Ik kijk al uit naar de radioshows die de jonge radiowolven zullen maken.'

Zes jaar geleden sloegen MNM en de Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor het studentenproject. Sindsdien heeft het al heel wat jongeren aan een boeiende job bij de radio geholpen. Zowel MNM-dj's Dorianne Aussems, Sen De Paepe als Julie Van den Steen gingen vast aan de slag bij MNM dankzij het project. Ook Kawtar Ehlalouch, die vorig jaar deelnam, is ondertussen elke dag te horen bij MNM. En ook voor jonge talenten Cato Peeters en Maurane Proost was de stage een springplank.

Kawtar Ehlalouch: ''Student Late Night' is voor mij echt een springplank geweest bij MNM. Ik had nooit verwacht dat één avond presenteren kon leiden tot elke dag te horen zijn op de leukste nationale radiozender. Sindsdien is het dus alleen maar nòg plezanter geworden!'

De hogescholen komen in deze volgorde aan bod:

Maandag 4 en dinsdag 5 februari: AP Hogeschool Antwerpen
Woensdag 6 en donderdag 7 februari: Arteveldehogeschool Gent
Maandag 11 en dinsdag 12 februari: Howest Kortrijk
Woensdag 13 en donderdag 14 februari: Hogeschool PXL Hasselt
Maandag 18 en dinsdag 19 februari: RITCS School of Arts Brussel
Woensdag 20 en donderdag 21 februari: Thomas More Mechelen

Volg 'Student Late Night', van maandag tot en met donderdag tussen 23.00 uur en middernacht op MNM of via de MNM-app, op MNM.be, op Twitter via #studentlatenight, op Facebook via MNMbe, op Instagram via mnmbe, op Snapchat via mnm.be.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)