Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radionomy stopt ermee
#1
op hun site kan je lezen dat ze vanaf 1 Januari 2020 het aanbod stoppen en vanaf 22 november er geen nieuwe accounts meer kunnen aangemaakt worden.

Citaat:Important Information
We inform you that it is no longer possible to create your radio on Radionomy. Radionomy will stop its activities as of January 1, 2020.

Discover the Shoutcast solution.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2
Radionomy is een online platform waarop webradiostations beluisterd en aangemaakt kunnen worden. Gebruikers kunnen zelf een webradiostation aanmaken met een hun eigen muziekselectie. Radionomy zorgt voor de software en muzieklicenties om deze dienst mogelijk te maken. Afgelopen jaren zijn er duizenden stations aangemaakt. Naar verwachting zullen vanaf 1 januari veel Nederlandse en Belgische online stations offline gaan.

Radionomy werd in september 2007 opgericht door vier Belgische ondernemers. De ondernemers Gilles Bindels, Cédric van Kan en Yves Baudechon richtten naar aanleiding van de ontmoeting met Alexandre Saboudjian van MusicMatic samen met Saboudjian de website Radionomy op. De Franse mediagroup Vivendi was van 17 december 2015 tot augustus 2017 voor 64,4% eigenaar van Radionomy. Op de website wordt aan ‘doorstarters’ geadviseerd om gebruik te maken van Shoutcast.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#3
Veel Nederlanders en Vlamingen die online naar radio luisteren, dienen uiterlijk voor 1 januari naar een alternatief op zoek te gaan. Veel online radiozenders gaan namelijk stoppen.

Het gaat mogelijk om honderden radiozenders – de zogenaamde internetradio – die uiterlijk op 31 december noodgedwongen de stekker uit de online verspreiding moeten trekken. Hun hostingpartner Radionomy stopt namelijk op 31 december alle activiteiten. Radionomy is een gratis dienst waarmee zonder het betalen van hostingkosten en auteursrechten online radio gemaakt kan worden. Tevens levert Radionomy de radiozenders gratis software waarmee de muziek afgespeeld kan worden.

Buma/Stemra/Sabam

Vooral het niet betalen van auteursrechten is al enige tijd een doorn in het oog van belangenverenigingen als Buma/Stemra in Nederland en Sabam in België.
Buma/Stemra kwam in juni met Radionomy overeen dat de radiozenders die van deze dienst gebruikmaken tot en met 31 december zonder het betalen van auteursrechten online uit mogen zenden. Na deze periode moeten de radiozenders de auteursrechten gaan betalen. Voor Radionomy is dit reden om de stekker op 31 december in het geheel uit de dienst te trekken. Dit betekent dat niet alleen uit Nederland afkomstige online radiozenders maar wereldwijd alle online radiozenders die van Radionomy een andere oplossing moeten zoeken voor de online verspreiding vanaf 1 januari 2020.

Internetradio duur

In praktijk betekent dit dat voor veel online radiozenders die nu van de diensten van Radionomy gebruikmaken het doek valt. Om verder te gaan moet niet alleen een ander hostingbedrijf – die betaald dient te worden – gezocht worden. Ook moet een overeenkomst met de belangenverenigingen Buma/Stemra en Sena gesloten worden en in België met Sabam.
Daarnaast moet ook de overstap naar nieuwe software gemaakt worden waarmee de muziek afgespeeld kan worden. Hiervoor zijn overigens wel enkele goedwerkende gratis alternatieven. Maar uiteindelijk gaat de online verspreiding voor deze radiozenders stijgen van gratis naar tientallen en zelfs in enkele gevallen honderden euro’s per maand. Met dit kostenplaatje in het vooruitzicht hebben diverse online radiozenders aangekondigd de uitzending aan het einde van het jaar te staken.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#4
Tientallen online radiozenders zijn gestopt, nadat hostingbedrijf Radionomy op 31 december zijn diensten staakte.
Radionomy bood een gratis platform, met alle software om een kanaal te beginnen.

Radionomy droeg geen auteurs rechten vergoedingen af en de zenders ook niet, tot ongenoegen van organisaties als Buma/Stemra en Sena en Sabam. Buma/Stemra heeft in juni met Radionomy afgesproken dat de radiozenders tot eind 2019 zonder het betalen van auteursrechten online uit mochten zenden.

Vanaf 1 januari 2020 moesten de radiozenders de auteursrechten zelf gaan betalen. Daarop heeft Radionomy zijn gratis diensten gestaakt. Met kosten voor hosting, software en vooral auteursrechten kost een kanaal tientallen tot honderden euro’s per maand.
Veel aanbieders zijn daarom gestopt.

Van Radionomy naar Shoutcast

Radionomy meldt op zijn website dat het bedrijf na elf jaar is gestopt. Het verwijst gebruikers echter door naar Shoutcast, met software, techniek en ad-stitching software voor de inkomsten. Shoutcast zegt wereldwijd 50.000 zenders te faciliteren.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#5
Het doek is gevallen voor tientallen uit Nederland en belgie afkomstige radiozenders die alleen via internet te beluisteren zijn. Zij zijn vanaf 1 januari gestopt.

Het stoppen van de online internetradiozenders heeft te maken met het einde van Radionomy. Hostingpartner Radionomy is namelijk op 31 december met alle activiteiten gestopt. Radionomy was een gratis dienst waarmee zonder het betalen van hostingkosten en auteursrechten online radio gemaakt kon worden. Tevens leverde Radionomy de radiozenders gratis software waarmee de muziek afgespeeld kon worden.

Uitzendrechten

Vooral het niet betalen van auteursrechten was al enige tijd een doorn in het oog van belangenverenigingen als Buma/Stemra en SENA in Nederland. Buma/Stemra kwam in juni met Radionomy overeen dat de radiozenders die van deze dienst gebruikmaken tot en met 31 december zonder het betalen van auteursrechten online uit mochten zenden. Na deze periode moesten de radiozenders de auteursrechten wel gaan betalen. Voor Radionomy was dit reden om de stekker op 31 december in het geheel uit de dienst te trekken. Dit betekent dat niet alleen uit Nederland afkomstige online radiozenders maar wereldwijd alle online radiozenders die van Radionomy gebruikmaken de online uitzendingen hebben gestaakt.

Internetradio duur

Vooral door de hoge kosten van auteursrechten is het runnen van een radiozender op internet een dure aangelegenheid. Daarnaast moeten radiozenders die voorheen van Radionomy gebruikmaakten ook maandelijkse hostingskosten betalen en investeren in software om de radiozender technisch in te richten. Uiteindelijk gaat de online verspreiding voor deze radiozenders stijgen van gratis naar tientallen en zelfs in enkele gevallen honderden euro’s per maand. Met dit kostenplaatje in het vooruitzicht hebben diverse online radiozenders besloten de uitzending op 1 januari te staken.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)