Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radio Mi Amigo zend nog eens uit
#1
Van 30 mei tot en met 2 juni zendt Mi Amigo nog eens uit vanaf een schip in de haven van Blankenberge. Het moet een van de leukste onderdelen worden van de havenfeesten van Blankenberge.

Citaat:Onvervalste nostalgie wordt het, wanneer de dj's van piratenzender Mi Amigo nog eens zullen samenkomen in Blankenberge, om vanuit een schip uit te zenden. Mi Amigo legde in de jaren '70 de officiële radiozenders het vuur aan de schenen.
Van 30 mei tot en met 2 juni zendt Mi Amigo nog eens uit vanaf een schip in de haven van Blankenberge. Het moet een van de leukste onderdelen worden van de havenfeesten van Blankenberge.

Een beetje stout

Radio Mi Amigo schreef zonder twijfel radiogeschiedenis. Het station bracht programma's vanaf een schip. Dat lag in de Noordzee. Piratenzenders waren radiostations die aan land niet zo makkelijk een vergunning kregen, dus zonden ze maar uit vanop zee. Ze brachten muziek die de openbare omroepen minder of niet lieten horen. Dat was een van de redenen van hun succes.

Uitvinder Suzy Wafel

Radio Mi Amigo was een van de belangrijkste piratenzenders. Oprichter was Vlaming Sylvain Tack. Hij is ook de man achter van een ander smakelijk initiatief: de Suzy Wafel. Volgens Noël Cordier, mede-organisator van de uitzendingen in Blankenberge had Radio Mi Amigo in de jaren '70 miljoenen luisteraars in de Benelux.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2https://www.miamigo40.be
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#3
Van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni laat Mi Amigo 45 de zeezender Radio Mi Amigo herleven vanaf het 'zendschip' MV Castor in de haven van Blankenberge. Voormalig zeezender DJ's Ferry Eden, Frans van der Drift, Bert Bennett, Norbert, Will van der Steen, Wim de Groot, Johan Vermeer, Marc van Amstel, Bob Noakes en Walter Galle zullen aan dit evenement meewerken. Mi Amigo 45 zal door diverse radiostations in Nederland op AM worden doorgegeven. Vandaag heeft de organisatie de programmering bekend gemaakt.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#4
Tot en met zondag 2 juni laat Mi Amigo 45 de zeezender Radio Mi Amigo herleven vanaf het ‘zendschip’ MV Castor in de haven van het Belgische Blankenberge. Het evenement is ook te volgen in Nederland via middengolf, korte golf en Internet.

Zeezender

De zeezender Radio Mi Amigo begon op dinsdag 1 januari 1974 om 12:00 uur met de uitzendingen voor de Vlaamse en Nederlandse luisteraars. De radiozender heeft tot eind jaren zeventig uitgezonden op de middengolf vanuit. De zeezender was niet alleen in Nederland maar ook in Vlaanderen zeer populair. Bekende DJ’s van de radiozender waren onder andere Peter van Dam, Ad Roland, Jan de Hoop, Marc Jacobs en Bart van Leeuwen.

Uitzendingen

Dit weekeinde wordt er stil gestaan bij het 45 jarige verjaardagsfeest van de radiozender in het Belgische Blankenberge en wordt er uitgezonden van het schip de MV Castor. Er zijn uitzendingen te horen met onder andere Marc van Amstel, Ferry Eden, Eric Hofman, Bob Noakes en Eric Hofman.

Luisteren naar Mi Amigo

De uitzendingen zijn in Nederland te beluisteren via diverse middengolffrequenties, de korte golf (o.a. 6085 kHz) en Internet. Zo zullen de uitzendingen in Nederland onder andere te horen zijn via 675 kHz, 747 kHz, 828 kHz, 1224 kHz en 1332 kHz en 1395 kHz. In en rond Blankenberge zijn de uitzendingen ook te horen via de FM (94,6 MHz.).


Mi Amigo 45 luisteren doe je werkelijk overal, alvast een overzicht:

Europa – Radio Mi Amigo Internationaal – KG 6085 kHz (09:00 – 19:00)
Friesland – Noord Nederland – Waddeneilanden Radio Seabreeze AM  AM 1395 kHz
Middelburg/Zeeland & Noord-Oost West-Vlaanderen Happy AM AM 1395 kHz
Ternaard – Dokkum  Radio0511 (07-19u), Radio Seagull (19-07u) AM 1332 kHz
Harlingen Jenni Baynton Radio0511 (07-19u), Radio Seagull (19-07u)  AM 747 kHz
Amsterdam Extra AM – AM 1332 KHZ
Rotterdam (Hoogvliet) Wereldstad Radio Rotterdam – AM 828 kHz
Alphen a/d Rijn  MCB Radio – AM 747 kHz
Wassenaar Groeistad Radio in combinatie met Studio 1224 – AM 1224 kHz
Emmeloord  (Flevoland) Radio Emmeloord AM – AM 1224 kHz
Meppel (Provincie Drenthe) De Vliegende Hollander – AM 1485 kHz
UDEN (Provincie Noord Brabant) ALBUM AM – AM 1035 kHz    
Driebergen-Rijsenburg (Provincie Uttrecht)  Fidelioradio  AM 1584 kHz
Oost Veluwe en Salland – Citrus AM Emst NL AM 675 kHz
Vlissingen (Zeeland) Vintage Music Radio AM 1485 kHz

Internetradio’s

hitradiokeerbergen.be
waterlandradio.nl
musicafm.be

Blankenberge – Mi Amigo 45  op mv Castor – FM 94.6 MHz
Vlaanderen – Stadsradio Vlaanderen – DAB+ & FM (Frequentie’s) (Do-Vrij – 10-12u)
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#5
Mi Amigo 45 vertrokken

Vannacht om middernacht 5″ voor 00u om precies te zijn is “Mi Amigo 45” haar uitzendingen begonnen vanaf de mv Castor te Blankenberge bij de Havenfeesten dit van donderdag 30 mei tem zondag 2 juni.

De eerste nacht is feilloos verlopen na een zeer spannende technische vooravond…het was net zoals het lostrekken van de Norderney op 18 april alles kwam ook pas goed op die bewust 18 april 1973. Hier in de studio van de Castor net hetzelfde. Door technische problemen die in de vooravond plots op kwamen draven leek het project “in het water te gaan vallen” maar dit was zonder de techneuten van Mi Amigo 45 gerekend. 7″ voor middernacht was het probleem opgelost. Was het nu voor de show of was het ècht…wie zal het zeggen. Misschien lezen we dat wel ergens eens terug over 45 jaar in èèn of ander boek over de geschiedenis van Mi Amigo.

Maar alvast bedankt Walter, Marc, Gino, Stefaan en Peter het was zeer nipt maar we zijn er!

Vandaag de volledige eerste uitzenddag en wie was er de vroegste op? Jan Berg, begon om precies 6u zijn ochtendshow bij deze gevolgd door Wim de Groot om 8u. Heel Vlaanderen komt helemaal wakker als ze gaan luisteren om 10u naar de frequenties van Stadsradio Vlaanderen want tot 12u sijn we in gans Vlaanderen op FM en DAB+ te beluisteren dit met Serge Hadermann.

12u een verrassing! jawel wat dit zou kunnen zijn luister even om 12u dan hoor je het wel!

Daarna komt een Radio Noordzee medewerker aan de bak met Marc van Amstel. De man die vorig jaar zorgde voor een uniek document bij OFFSHOREFM met de verzorging van het nieuws uit 1968. Een uniek stuk geschiedenis uit 1968 in prachtige nieuwsuitzendingen. Marc van Amstel vandaag tot 13u.

Dan is Mi Amigo Ferry Eden aan de beurt tot 15u met allerlei muziek en muziek uit die Mi Amigo periode. Ferry heeft ze beiden meegemaakt eerst nog op de mv Mi Amigo en dan op de Magdalena.

Om 15u laten we Mi Amigo 45 in handen van Johan Vermeer. Johan kwam erbij tijdens Mi Amigo 272 vanaf de Magdalena. Het wordt alvast een programma om niet te missen net trouwens zoals elk programma vanaf de mv Castor.

17u-19u komt Eric Hofman achter de microfoon, de man van de jingles en commercials bij Great Media, zeezenderman in hart en nieren en goeie vriend van wijlen Peter van Dam. Eric wilde met dit programma van 17-19u hulde brengen aan een grote radiomeneer uit de Vlaamse radiowereld die gans Vlaanderen en Nederland met zijn manier van radiomaken zowat op zijn kop zette.

Er zijn ook gasten in zijn programma vandaag Donderdag 30/5 praten we met Maeva-icoon Marc Hermans over wat de zeezenders en Mi Amigo betekend hebben voor hem als luisteraar en in z’n latere radiowerk.

Om 19u worden we een uurtje zowat Engelstalig met Bob Noakes die ook reeds heel wat zeezenders heeft meegemaakt. Kan je trouwens lezen uit zijn nieuw uitgebrachte boek “Last of the Pirates” wat tijdens deze Mi Amigo 45 ook te koop is.

Om 20u een avondje met de techneuten aan boord van de Mi Amigo 45.

We gaan van start van 20-22u met onze Walter met een Middagboot in de avond.

22u is het aan techneut Stefaan die het laatste live uur van deze eerste Mi Amigo 45 volmaakt.

Daarna sluiten we de donderdag 30 mei af met een programma uit de tijden van “Vereniging voor Vrije Radio'”, verzoekjes voor vrije radio zeg maar met vanavond, hoe kan het ook anders Radio Mi Amigo.

Alvast veel luisterplezier bij Mi Amigo 45

Reacties kan je kwijt via de FB van Mi Amigo 40

Via studio@MiAmigo40.be

Rechtstreeks met de dj man aan boord

Let wel door de drukte zal niet alles kunnen worden behandeld. Met dank voor uw begrip.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)