Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RADIOPLAYER.BE OFFICIEEL GELANCEERD
#1
Radiozenders in België hebben gezamenlijk Radioplayer.be gelanceerd waarmee het mogelijk is om via Internet te luisteren naar radiozenders in België. Luisteren is mogelijk via een app op smartphone of tablet en via de website Radioplayer.be. De app is beschikbaar in Apple’s App Store of via Google Play.

Publiek en commercieel

Radioplayer.be is een initiatief van VRT, DPG Media en Mediahuis waardoor zowel publieke als commerciële radiozenders uit Vlaanderen zijn te beluisteren. Ook de Franstalige radiozenders doen mee aan dit initiatief.

“Digitaal luistercomfort”

“Via Radioplayer wil VRT samen met de hele radiomarkt de Vlaamse radioluisteraar nog meer digitaal luistercomfort bieden, naast de beschikbaarheid van ons aanbod via onze eigen apps, DAB+ en digitale televisie“, laat Els Van de Sijpe, de manager radio van de VRT weten.

“Digitaliseren”

“Als nu al 1 op 5 Vlamingen digitaal naar audio luistert, zien we het als nationale radiomerken onze plicht om heel de radiosector aan te moedigen om te digitaliseren. Zo kan de luisteraar in alle comfort kiezen voor bijvoorbeeld Qmusic via DAB+ in de wagen, luisteren in onze app op het werk of via z’n gloednieuwe smart speaker thuis.“, aldus An Caers, de directeur radio bij DPG Media.

Autoproducenten

Radioplayer werkt ook samen met autoproducenten om het gezamenlijke radioplatform in het dashboard van auto’s te verwerken. Het idee komt overgewaaid uit Groot-Brittannië waar de Britse openbare omroep BBC begon met Radioplayer. Intussen bestaat het platform al in tien landen waaronder Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Noorwegen.

Carplay

De app beschikt ook over ondersteuning van Apple’s Carplay en kan daarmee ook eenvoudig worden gebruikt in auto’s die beschikken over Carplay van Apple.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2
DPG Media (Qmusic en Joe), VRT (Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM, Klara) en Mediahuis (Nostalgie en NRJ) slaan de handen in elkaar en bieden voortaan hun reguliere nationale radiostations en extra digitale extensies aan via Radioplayer.

Radioplayer is een gezamenlijk digitaal radioplatform waar iedereen in Vlaanderen (en Vlamingen in het buitenland) eenvoudig naar de verschillende radiozenders kan luisteren. Momenteel zijn alle nationale zenders en hun extra digitale extensies zoals bijvoorbeeld Joe 80’s, Q-Foute Radio, De Tijdloze, Nostalgie Extra Belpop, MNM Hits en Nostalgie Extra Rock beschikbaar in Radioplayer. Lokale zenders en netwerkzenders kunnen in de toekomst ook aansluiten. Zowel Nederlandstalige als alle Franstalige stations zijn beschikbaar.

Iedereen kan online via Radioplayer.be luisteren naar zijn of haar favoriete radiozender. De website is te beluisteren via desktop, laptop en mobiel via de smartphone of tablet. Op Radioplayer.be kan bovendien iedereen gemakkelijk van de ene naar de andere zender schakelen zonder naar een andere website te moeten surfen. Radioplayer.be is ook toegankelijk via de websites van de verschillende radiozenders. Naast het online luisteren is er ook de Radioplayer-app, die vanaf nu gratis te downloaden is in de App Store op iOS-toestellen en in Google Play op Android-toestellen.

Radioplayer is een toekomstgericht platform. Het biedt toepassingen voor smart speakers en digitale ontvangers zoals Sonos of Bose. Radioplayer werkt ook samen met autoproducenten om het gezamenlijke radioplatform in het dashboard van auto’s te verwerken.

An Caers, directeur radio DPG Media: 'Audio luisteren via FM blijft heel cruciaal, maar als nu al 1 op 5 Vlamingen digitaal naar audio luistert, zien we het als nationale radiomerken onze plicht om heel de radiosector aan te moedigen om te digitaliseren. Met de implementatie van Radioplayer in heel België zetten we samen een grote stap. Het is een internationaal beproefd radioplatform en staat naast alle andere digitale initiatieven. Zo kan de luisteraar in alle comfort kiezen voor bijvoorbeeld Qmusic via DAB+ in de wagen, luisteren in onze app op het werk of via z'n gloednieuwe smart speaker thuis.'

Tom Klerkx, directeur radio Mediahuis: 'Zijn waar de luisteraars zijn, dat wil elk radiomerk. Dat is in hoofdzaak nog via FM, maar de digitale toekomst ontwikkelt zich uiteraard in snel tempo. De start van Radioplayer zal dat tempo wellicht nog meer gaan opdrijven. Naast onze eigen apps kan iedereen nu ook waar en hoe hij wil via de Radioplayer-app luisteren naar het volledige radio-aanbod. Door op deze manier te blijven samenwerken met de hele sector, tonen we onze ambities om radio springlevend te houden in ons land.'

Els Van de Sijpe, manager radio VRT: 'Via Radioplayer wil VRT samen met de hele radiomarkt de Vlaamse radioluisteraar nog meer digitaal luistercomfort bieden, naast de beschikbaarheid van ons aanbod via onze eigen apps, DAB+ en digitale televisie. Door de internationale schaal van Radioplayer kunnen we ons sterk aanbod voor onze luisteraars verzekeren in alle nieuwe luistertoestellen zowel thuis als in de auto. En brengen we het online aanbod van alle Vlaamse radiozenders samen op één plaats. VRT zal zijn aanbod in Radioplayer de komende maanden ook extra verrijken.'

Radioplayer is ontwikkeld door de Britse openbare omroep BBC en is ondertussen uitgegroeid tot een initiatief waarin de Europese radiosector zich verenigt. Het platform is actief in 10 landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen en voortaan dus ook in ons land.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)