Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ontvangstkwaliteit Vlaamse DAB+ radio flink verbeterd
#1
De ontvangstkwaliteit van het Vlaamse DAB+ is fors vooruitgegaan. Dit geldt zowel voor het bereik van de signalen als de geluidskwaliteit.

In Vlaanderen en Brussel wordt hard aan de weg getimmerd om DAB+ bij de radioluisteraar onder de aandacht te brengen. Extra nieuwe steunzenders voor DAB+ Vlaanderen zijn recent op diverse plaatsen opgesteld. De bitrates van vrijwel alle radiozenders zijn verhoogd naar ofwel 80 kbps of 96 kbps, hetgeen bij DAB+ garant staat voor een prachtige geluidskwaliteit. Ook de VRT is al aan het testen met 96 kbps streams. In Nederland zijn de Vlaamse radiozenders in grote delen van Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland-Zuid vaak ook te ontvangen.

In Nederland deels verslechtering kwaliteit

Een deel van DAB+ radio-aanbod in Nederland is recent juist deels van een veel slechtere geluidskwaliteit voorzien waarbij een bitrate van nog maar 48 kbps wordt gebruikt. Dit doet, ook bij digitale radio, afbreuk doet de kwaliteit doordat het geluid teveel moet worden gecomprimeerd. Dit ligt niet aan de ontvangstkwaliteit noch aan de partij die de verspreiding in de ether verzorgt. Waar dit wel door komt en welke zenders het daarbij betreft, daarover bericht Totaal TV op korte termijn.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
[-] The following 1 user says Thank You to master-magic for this post:
  • master-magic (06-08-2018)
Antwoord
#2
Het DAB+ netwerk waarop de drie nieuwe radiostations uitzenden, is ook verder geoptimaliseerd. Netwerkoperator Norkring heeft op 20 augustus een zender in Oostende in gebruik gesteld. Er zijn nu 18 zenders in de lucht, hiermee is een goede ontvangst mogelijk in grote delen van Vlaanderen.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)