Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Online stations op Radionomy moeten vanaf 1 januari 2020 Buma/Stemra-vergoeding betal
#1
Het platform Radionomy biedt tot eind dit jaar de mogelijkheid om geheel gratis een online radiostation te starten. Hierna zal er door gebruikers aan Buma/Stemra een licentievergoeding betaald moeten worden.

Langere tijd was het onduidelijk of online stations op Radionomy nog Buma/Stemra licentiefees moeten betalen. Spreekbuis.nl heeft daarom contact gezocht met Nederlandse organisatie voor belangenbehartiging muziekauteursrecht.

Simone van Vugt (Buma/Stemra): ‘We hebben diverse malen contact gehad met Radionomy om een afspraak volgens onze gehanteerde tarieven te maken. Dat is helaas niet gelukt. We hebben nu een afspraak met hen gemaakt voor een licentie tot 1 januari 2020. Vanaf 1 september gaat Radionomy al actief haar Nederlandse gebruikers aanspreken om een licentie af te sluiten.’

Radionomy is een online platform waarop webradiostation beluisterd en aangemaakt kunnen worden. Gebruikers kunnen zelf eigen webradiostations aanmaken met een eigen muziekselectie. Radionomy zorgt voor de software en muzieklicenties om deze dienst mogelijk te maken. Radionomy werd in september 2007 opgericht door vier Belgische ondernemers. De ondernemers Gilles Bindels, Cédric van Kan en Yves Baudechon richtten naar aanleiding van de ontmoeting met Alexandre Saboudjian van MusicMatic samen met Saboudjian de website Radionomy op. De Franse mediagroup Vivendi was van 17 december 2015 tot augustus 2017 voor 64,4% eigenaar van Radionomy.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)