Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oeps: resultaten ‘De Tijdloze’ gelekt
#1
De hele top 100 van De Tijdloze van Studio Brussel was vrijdagochtend een uurtje lang te zien op de site van de radiozender. Een vervelend foutje, want wie op nummer 1 staat, hoor je pas vanavond om 20.00 uur te weten.

Dat geeft ook VRT-woordvoerder Hans Van Goethem toe. “Bij het klaarzetten en lay-outen van de resultaten van De Tijdloze, is er iets fout gelopen en is de nieuwe lijst van 2018 een klein uurtje zichtbaar geweest op de site. Een handvol diehard fans van De Tijdloze heeft dat gezien en die lijst bemachtigd. Maar we merken dat die fans en hun community onderling elkaar nu op het hart drukken om de lijst niet verder te verspreiden, zodat ze de pret niet bederven.”

Vorig jaar stond Black van Pearl Jam op 1, Mia van Gorki op 2 en Smells like Teen Spirit van Nirvana op 3 in De Tijdloze.

INFO

De TijdlozeStudio Brussel, maandag van 10 tot 20 uur
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2
Voor het vierde jaar op rij werd ‘Black’ van Pearl Jam tot nummer 1 gestemd in “De Tijdloze” van Studio Brussel. Dat is de lijst met de honderd meest tijdloze platen volgens de Studio Brussel-luisteraars. ‘Bohemian rhapsody’ van Queen staat op de tweede plaats, ‘Smells like teen spirit’ van Nirvana staat op drie.

Het is al de vierde keer op rij dat ‘Black’ van Pearl Jam verkozen werd tot de meest tijdloze plaat. Daarnaast is er een enorm sterke stijger dit jaar: ‘The chain’ van Fleetwood Mac stond vorig jaar nog op nummer 81, maar stijgt naar plaats 14. Naast Metallica is Fleetwood Mac de enige band die liefst vier keer in “De Tijdloze” staat.

Zes van de 12 nieuwkomers dit jaar zijn vrouwen. Zo komt ‘Respect’ van Aretha Franklin binnen op nummer 25 en ‘I say a little prayer’ op nummer 55, zingt Amy Winehouse ‘Back to black’ op plaats 30, terwijl ‘Feeling good’ van Nina Simone op plek 57 nieuw binnenkomt. Nog drie opvallende nieuwkomers zijn de - relatief jonge - nummers van Goose (‘Synrise’), The War on Drugs (‘Red eyes’) en Disturbed (‘Sound of silence’).

De top 10:

1. (1) ‘Black’ - Pearl Jam;

2. (4) ‘Bohemian rhapsody’ - Queen;

3. (3) ‘Smells like teen spirit’ - Nirvana;

4. (5) ‘Wish you were here’ - Pink Floyd;

5. (2) ‘Mia’ - Gorky;

6. (6) ‘One’ - Metallica;

7. (7) ‘Stairway to heaven’ - Led Zeppelin;

8. (9) ‘Shine on you crazy diamond’ - Pink Floyd;

9. (10) ‘Sultans of swing’ - Dire Straits;

10. (8) ‘Child in time’ - Deep Purple.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)