Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nostalgie+ krijgt Vlaamse versie op DAB+
#1
Nostalgie lanceert maandag 17 mei, om 16 uur stipt, een nieuw, volledig digitaal radiostation in Vlaanderen: Nostalgie+. Muziekliefhebbers worden er de klok rond verwend met de beste muziek uit de 60’s, 70’s en 80’s.

De nieuwkomer zal te beluisteren zijn via de volledige ‘digitale combinatie’: DAB+ (via de mux 11A), online, digitale tv én de app. Ongetwijfeld is het initiatief mede geïnspireerd door de succesvolle start van de Waalse Nostalgie+. Dat station startte eind 2019 en wist met dit oudere format al een vrij stabiel marktaandeel van 1,5 procent te veroveren, ongezien in ons land voor een zuiver digitaal radioproduct.

Bron & meer info op Radiovisie: https://radiovisie.eu/nostalgie-krijgt-v...ok-op-dab/
Antwoord
#2
Er zijn nog niet genoeg non-stop zenders op DAB+ in Vlaanderen dat elke grote zender een aantal extra moeten uitzenden op DAB+.
Zo is er nooit ruimte voor de kleinere zenders.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#3
Op maandag 17 mei, om 16.00 uur stipt, lanceert Nostalgie een nieuw, volledig digitaal radiostation: Nostalgie+ , waar muziekliefhebbers de klok rond verwend worden met de beste muziek uit de 60's, 70's en 80's. Via DAB+, online, digitale tv én de app.

Vanaf volgende week krijgen Nostalgie en NRJ er een zusterzender bij. Een oudere zus, want Nostalgie+ kiest resoluut voor de iets rijpere mannen en vrouwen die nog voluit willen genieten van hun wilde haren.

Managing director Radio Tom Klerkx: 'De afgelopen maanden heeft digitaal luisteren echt een boost gekregen. Iets waar we bij Nostalgie al enkele jaren stevig op inzetten, met naast de 'gewone' Nostalgie ook onze online op maat gemaakte muziekstreams. Nostalgie is daardoor niet enkel fors gegroeid in bereik, we zijn ook steeds jonger, breder én frisser geworden. Met Nostalgie+ als volwaardig, digitaal station willen we ons fanship bij de oudere muziekliefhebbers nog meer versterken. Met de classics van vroeger tot nu bij Nostalgie, de beste hits van vandaag bij NRJ en de golden years van Nostalgie+ hebben we dus voor elk wat hits.'

Nostalgie+ zal gebouwd worden op zeer stevige fundamenten.
​​​​​​​Music Director Dominique Crommen: 'Onze Nostalgie-programma's 'Viva Vinyl' en 'Golden Years' zijn echt aan het groeien. En bij onze grote muziekacties '60 uur 60s', 'Step into the 70s' en 'Playback the 80s' merken we dat deze decennia echt in het hart zitten van onze luisteraars. Zelfs de podiumplaatsen van onze 'Classics Top 2021' worden quasi integraal bezet door de helden van de Golden Years. Ik denk dat we heel veel luisteraars blij gaan maken met Nostalgie+.'

Nostalgie+ start met een 'Bed-in' Openingsshow waarin Domi Crommen en Leen Demaré je alles vertellen over wat de nieuwe zender allemaal in petto heeft. Onder andere Jan Leyers en Erik Van Looy rollen mee de rode loper uit voor Nostalgie+.

Deze week kan je op Nostalgie zelf trouwens al dubbel en dik genieten van de '60 uur 60s' en worden er heel wat DAB+ toestellen weggeschonken.

Nostalgie+, en dus ook de openingsshow, kan je beluisteren via DAB+, de Nostalgie-app en de website.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#4
(11-05-2021, 07:43)master-magic schreef: Er zijn nog niet genoeg non-stop zenders op DAB+ in Vlaanderen dat elke grote zender een aantal extra moeten uitzenden op DAB+.
Zo is er nooit ruimte voor de kleinere zenders.

Ik denk niet dat het een non-stop zender wordt
Antwoord
#5
De classic hits zender Nostalgie lanceert maandag (17 mei) een nieuwe radiozender in Vlaanderen: Nostalgie+. Deze zender brengt 24 uur per dag de beste hits uit de 60s, 70s en 80s en gaat uitzenden op DAB+ en internet.

Nostalgie+ vanaf volgende week ook in Vlaanderen op DAB+ Met Nostalgie+ volgt Nostalgie Vlaanderen de route die grote zus in Wallonië gevolgd heeft. Hier werd in 2019 al succesvol een pluseditie gelanceerd. Volgens de laatste luistercijfers scoort deze digitale radiozender al 1,6% marktaandeel.

Domi Crommen en Leen Demaré presenteren maandag een speciale openingsshow vanuit bed.

Met Nostalgie+ opent Nostalgie-eigenaar Mediahuis de aanval op rivaal DPG Media, die in Vlaanderen actief is met onder meer Joe 60s & 70s en Joe 80s.

Nostalgie+ gaat net als Nostalgie uitzenden op het DAB+-netwerk Vlaanderen 1 op kanaal 11A.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#6
Nosta+ is nu op DAB+ beschikbaar
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)