Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieuwe DAB+ zender BoB
#1
Er is een nieuwe zender gestart op DAB+ Vlaanderen 2:  BoB - Best of Belgium (JOE)
[-] The following 1 user says Thank You to leuvens for this post:
  • master-magic (04-15-2020)
Antwoord
#2
na willy dus nu ook een bob op de DAB+ radio, we missen nog een marina bv met vlaamse bekende songs Tongue
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#3
Sinds vandaag is er een tijdelijke nieuwe radiozender te horen in Vlaanderen: Joe Best of Belgium. De radiozender is te beluisteren via Internet en DAB+.

Coronacrisis

“De coronacrisis snijdt diep in de Belgische muziekindustrie en dat is ook Joe niet ontgaan. Om de boodschap #playlocal extra te ondersteunen, lanceert Joe vandaag, woensdag 15 april, de nieuwe zender ‘Joe – Best Of Belgium‘, aldus DPG Media in een persbericht. DPG Media is eigenaar van de radiozender Joe.

DAB+ en internet

De tijdelijke pop-up radiozender ‘Best of Belgium’ is te beluisteren via de website van Joe en in Vlaanderen via DAB+ (kanaal 5A/5D). In delen van Zuid-Nederland is de radiozender ook via DAB+ te beluisteren. Voor de uitzendingen via DAB+ werkt de radiozender samen met zenderexploitant Norkring.

Studio Brussel

Ook de VRT schenkt sinds kort extra aandacht aan muziek van Belgische bodem. Daar is op Internet een speciale themazender van Studio Brussel gelanceerd: #ikluisterbelgisch.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#4
Concerten zijn afgelast, releases en promo's uitgesteld en de agenda's van artiesten zijn zo goed als leeg. De coronacrisis snijdt diep in de Belgische muziekindustrie en dat is ook Joe niet ontgaan. Om de boodschap #playlocal extra te ondersteunen, lanceert Joe vandaag, woensdag 15 april, de nieuwe zender 'Joe - Best Of Belgium'.

Dat kondigde Joe-dj Sven Ornelis vanmorgen aan tijdens de ochtendshow. Op de nieuwe digitale zender, die vanaf nu te beluisteren is via Joe.be, de Joe-app én via DAB+, weerklinken non-stop de beste Belgische platen. 'Muziek van eigen bodem staat al elk weekend centraal bij Joe tijdens het radioprogramma Best Of Belgium', zei Sven Ornelis vanmorgen, 'Het is fantastisch dat dat nu wordt uitgebreid naar een hele eigen zender. De Belgische muziek en artiesten verdienen dat!'

Het is trouwens niet toevallig dat de zender vandaag gelanceerd wordt want er is nog een extra Belgische link: Koning Filip blaast vandaag 60 kaarsjes uit. 'Als dat geen mooi verjaardagscadeau is voor de Koning, dan weet ik het ook niet meer', lachte Sven Ornelis  vanmorgen.

Belgische artiesten presenteren mee op de radiozender en delen favorieten

De eerste dag uitzending van de radiozender wordt alvast een extra speciale: de playlist wordt gekozen door heel wat Belgische artiesten. Zo presenteren Bart Peeters, Jan Leyers, Kris Wauters, Walter Grootaers, Guy Swinnen en Joe-dj’s Born en Raf Van Brussel vandaag, woensdag 15 april, elk een uur lang hun favoriete platen. Bart Peeters begint om 08.00, gevolgd door Kris Wauters (9.00), Walter Grootaers (10.00), Jan Leyers (11.00), Joe-dj Raf Van Brussel (12.00), Joe-dj Born (13.00) en tot slot Guy Swinnen (14.00).

Formidable van Stromae blijkt de favoriete plaat te zijn van Kris Wauters, Bart Peeters houdt meer van Coely als absolute nummer 1 en Jan Leyers zet Noordkaap met Satelliet Suzy als zijn ultieme favoriet bovenaan. You van Scooter blijkt dan weer een nummer te zijn dat zowel bij Bart Peeters, Kris Wauters, Walter Grootaers, Jan Leyers en bij de Joe-dj’s in het lijstje met Belgische favorieten staat.

Alain Claes, hoofd muziek: 'Zeker nu is de nood aan #playlocal groter dan ooit en daar spelen we bij Joe meer dan ooit op in door onze Joe-familie uit te breiden met een nieuwe digitale zender. Op Joe - Best Of Belgium zal je 24/7 de beste Belgische muziek horen.'

Benieuwd naar de nieuwe radiozender? Luister dan nu naar 'Joe - Best Of Belgium' via DAB+, www.Joe.be, de Joe-app of het Radioplayer-platform. Voor het uitzenden op DAB+ werkt Joe samen met Norkring België, de DAB+ dienstverlener voor commerciële radio’s in Vlaanderen. Vandaag zijn er in Vlaanderen 21 commerciële radio’s in HD-kwaliteit te ontvangen.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)