Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieuw plan voor DAB+ en FM in Wallonie
#2
Google Translate:

De CSA heeft een positief advies uitgebracht over de verschillende overheidsdecreten waarin de dubbele aanbesteding voor de netwerken FM en digitaal wordt vastgelegd.
De aankondiging van de top college Audiovisuele Raad, die professionals uit de industrie bij elkaar brengt, een gunstig advies uitgebracht over voorstellen van decreet definiëren van de tender en architecturen van toekomstige twee radiofrequentie plannen: analoog ( FM) en digitaal (DAB +).
Niets verandert fundamenteel voor FM. Er zullen altijd tien private networks: vier gemeenschap (momenteel bezet door Bel RTL, Contact, Nostalgie en NRJ), twee multi-city (in handen van Fun Radio en DH) en vier provinciale. Plaatsen zullen duur zijn omdat sommigen extra netwerken claimen. N Group (Nostalgie, NRJ) wil een netwerk om Chérie FM (nu geplaatst op het internet) als RTL (Bel RTL, Contact), die campagne voert voor een plek voor Mint (die vandaag op het web en een aantal provinciale netwerken) . Om nog maar te zwijgen van het feit dat lokale tv's ook geïnteresseerd zijn in het bestand. Kortom, velen riepen om weinig verkozenen.
Het DAB + -plan is veel comfortabeler, omdat de technologie veel meer netwerken mogelijk maakt. Het plan omvat 23, waarvan 11 privé zijn. Mint en Cherie FM zullen een spatie vinden. Er zullen nog steeds plaatsen zijn. Het blijft om te zien wie het avontuur zal beginnen, want zelfs als de regering van de Federatie Wallonië-Brussel voor de digitale overgang vrijgegeven 5,4 miljoen, de overgang naar DAB + is duur voor willekeurige reclame-inkomsten in het begin. Aangezien weinig Belgen al zijn uitgerust met DAB +, zal het publiek inderdaad zwak zijn.
De provinciale radio's zullen ook hun DAB + netwerk terwijl de lokale voordeel van 216 tegen 89 FM-frequenties. Dit laat ruimte over voor nieuwe projecten. De regering heeft een miljoen euro vrijgegeven om ze te helpen overschakelen naar DAB +, maar de toekenningsvoorwaarden zijn nog niet bekend.

Merk op dat netwerkradio's die op FM solliciteren, vereist zijn om hetzelfde programma op het nieuwe digitale netwerk uit te zenden.
Bovendien geeft de DAB + -technologie, die meer radio's en een betere geluidskwaliteit mogelijk maakt, radio's ook de mogelijkheid om nieuwe diensten aan te bieden (tekst, afbeeldingen, kaarten, enz.).
Ten slotte zal de RTBF, die vanwege zijn publieke status vijf FM-netwerken heeft, in ATM + profiteren van negen. Een aanbod gericht op jazz, een ander op info-routes en een netwerk voor Tarmac, de nieuwe hiphop-aanbieding die in juni 2017 op het web wordt gelanceerd, wordt verwacht.

Twee opnamen voor medio 2019

Deze mening van de CSA is een beslissende stap in dit bestand dat meer dan één jaar vertraging vertoont. Ter herinnering: de nieuwe plannen zouden begin 2018 in werking moeten zijn getreden. Na het einde van het wetgevingsproces (Raad van State, Parlement ...) zou de CSA eind november aanbestedingen moeten lanceren. Kandidaten hebben twee maanden om hun dossier in te voeren en de CSA vier om te antwoorden en netwerken en frequenties toe te wijzen. In het beste geval zullen de plannen medio 2019 operationeel zijn.
Het bestand lijkt gevouwen. Behalve dat in het kader van het beheerscontract van de RTBF, waarvan de conclusie ook vertragingen oproept, de cdH stelt dat radio's van RTBF, een meer commercieel profiel, zoals VivaCité, ook onderhevig zijn aan de aanbesteding FM. ..
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
[-] The following 1 user says Thank You to master-magic for this post:
  • leuvens (09-26-2018)
Antwoord


Berichten in dit topic
RE: Nieuw plan voor DAB+ en FM in Wallonie - door master-magic - 26-09-2018, 20:47

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)