Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NRJ op DAB+
#1
net gelezen op Twitter 

Norkring België welcomes  NRJ
on the DAB+ Multiplex 5A/5D.
Now on air !
Antwoord
#2
De Vlaamse commerciële radiozender NRJ is sinds donderdag ook te beluisteren in de digitale ether (DAB+) in Vlaanderen.

NRJ

De Vlaamse commerciële radiozender is sinds september van het vorig jaar al te horen in de ether via de FM en wereldwijd via Internet. Twee Vlaamse mediagroepen zijn de aandeelhouders van de radiozender: 50 procent Mediahuis (onder andere De Standaard/Het Nieuwsblad) en 50 procent De Vijver Media (onder andere SBS Media Belgium, Woestijnvis en SBS Belgium met de tv-zenders VIER, VIJF en ZES). NRJ is als radiozender al actief in diverse landen waaronder Wallonië.

DAB+

Sinds donderdag is de radiozender ook in de digitale ether via DAB+ in Vlaanderen. De radiozender maakt gebruik van het nieuwe DAB+-netwerk van zenderexploitant Norkring. Dit netwerk is sinds eind februari in de Vlaamse ether te ontvangen via de kanalen 5A (Oost- en West-Vlaanderen) en 5D (Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant/Brussel).

Via het netwerk is al de radiozender Stadsradio Vlaanderen. Daarnaast zendt tijdelijk de radiozender One World Radio uit. De uitzendingen van One World Radio, een radiozender van dancefestival Tomorrowland, zijn tot en met eind augustus te horen via de digitale ether.

In Zuid Nederland is NRJ ook te ontvangen via FM en / of DAB+. Wereldwijd is de radiozender te beluisteren via Internet.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#3
In delen van Vlaanderen is het aanbod op DAB+ opnieuw uitgebreid. Sinds donderdagmiddag is ook NRJ te beluisteren via digitale etherradio. Uitgezonden wordt via het nieuwe netwerk “DAB+ Vlaanderen 2” van Norkring.

Vlaanderen: Ook NRJ gestart op DAB+ Het tweede landelijke commerciële DAB+-netwerk van Vlaanderen ging eind februari de lucht in en is nog in opbouw. In tegenstelling tot de twee bestaande DAB+-netten (VRT 12A en Norkring 11A), zendt het nieuwe net niet overal op hetzelfde kanaal uit. In de provincies Oost- en West-Vlaanderen wordt uitgezonden worden op kanaal 5A, terwijl in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant (inclusief Brussel) uitgezonden wordt op kanaal 5D.

Tot donderdag waren er maar twee radiostations via het tweede commerciële netwerk te ontvangen: Stadsradio Vlaanderen en Tomorrowland One World Radio. Nu is ook NRJ toegevoegd aan het aanbod.

Daarmee voldoet de zwarte panter als vierde en laatste commerciële netwerkradio al vroegtijdig aan haar verplichting om via DAB+ uit te zenden. Dit is namelijk pas vanaf 1 september 2019 verplicht. Eerder besloten de andere drie netwerkradio’s, Topradio, VBRO en Stadsradio Vlaanderen, al te starten via digitale etherradio. Topradio en VBRO maken daarbij gebruik van het andere landelijke commerciële netwerk op kanaal 11A
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)