Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NRJ Casting Day lokt veel nieuw talent
#18
Na nog geen maand te hebben uitgezonden ligt het nieuwe hitnetwerk NRJ in Vlaanderen nu al onder vuur. Club FM heeft een klacht ingediend bij mediawaakhond VRM. De zwarte panter zou zich niet aan de vergunningsvoorschriften houden die zij zelf mocht bepalen.

Vlaanderen: Nieuw hitnetwerk NRJ nu al onder vuur Een jaar geleden kreeg SBS Belgium één van de vier FM-kavels voor commerciële netwerkradio’s toegewezen. Middels S-Radio werd het pakket voor een ‘generalistisch’ programma bemachtigd.

In april werd bekend dat SBS van start zou gaan met NRJ op haar verkregen frequenties. Op 3 september ging het nieuwe station van start.

‘Geen generalistisch programma’

Maar volgens Club FM, dat zelf ook in de race was voor het FM-kavel, houdt NRJ zich niet aan de vergunningsvoorschriften. Zo zou NRJ geen generalistisch programma brengen, is het percentage informatie te weinig en wordt er teveel actuele muziek (minder dan 18 maanden oud) uitgezonden.

Saillant detail is dat NRJ de voorwaarden voor haar vergunning zelf heeft mogen bepalen en het op basis van deze aanvraag de FM-frequenties heeft toegewezen gekregen.

Daarom heeft Club FM een klacht ingediend bij de VRM, die het programma van NRJ mag gaan beoordelen. Mocht deze terecht zijn, dan is NRJ de derde commerciële netwerkradio die op de vingers getikt wordt.

Niet de eerste

In juli werd Stadsradio Vlaanderen al gesommeerd door de VRM om aan de vergunningsvoorschriften te gaan voldoen. Ook deze klacht werd ingediend door Club FM.

Enkele maanden eerder werd al de toewijzing van een kavel aan Hit geschorst door de Raad van State. De radiozender zou gelogen hebben in haar aanvraag. Het pakket is daarna toegewezen aan Topradio.

Sinds de verdeelprocedure van de FM-frequenties vorig jaar regent het klachten en rechtszaken van partijen die buiten de boot vielen.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Antwoord


Berichten in dit topic
RE: NRJ Casting Day lokt veel nieuw talent - door master-magic - 20-09-2018, 22:33

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)