Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NPO 3FM zakt dieper in het moeras
#1
Het blijft onverminderd slecht met publieke jongerenzender NPO 3FM gaan. Het marktaandeel is in twee maanden tijd weer met 0,2 procent gedaald.

Het marktaandeel in de periode april-mei is nu zelfs onder de drie procent gedaald 3FM gaat nu in rap tempo richting het martaandeel van publieke nichezender NPO Radio 4 dat alleen klassieke muziek de ether inslingert. Een jaar geleden had 3FM in de gelijke luisterperiode nog een marktaandeel van 4,7 procent. In een jaar tijd heeft de radiozender dus een marktaandeel van bijna twee procent verloren.

Radio 538

Het wordt steeds duidelijker gat jongeren de lineaire vorm van radio-ontvangst de rug toekeert. Ze luisteren meer online naar muziek op momenten dat het hen zelf het beste past. Ook kan online zelf bepaald worden naar welke muziek geluisterd wordt. Daarbij spelen uitzending gemist mogelijkheden van radiozenders en online muziekdiensten als Spotify, Apple Music en TuneIn een belangrijke rol. Dat jongeren meer online luisteren is ook gedeeltelijk aan de luistercijfers van Radio 538 te zien. Deze radiozender heeft wat betreft bereik een ruimere leeftijdsdoelgroep dan 3FM naar is bijna een half jaar geen marktleider in Nederland meer. Het marktaandeel van Radio 538 daalde net als 3FM met 0,2 procent. Radio 538 komt hierdoor op een marktaandeel van 11,6 procent uit. Een jaar geleden wat dit nog 12,5 procent.

NPO Radio 2

NPO Radio 2 blijft met een marktaandeel van 12,1 procent de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit is een stijging van 0,2 procent in de meetperiode april. Mei. In een jaar tijd steeg het marktaandeel met maar liefst 1,4 procent. Ook de publieke ouderenradiozender NPO Radio 5 blijft het goed doen. Het marktaandeel is nu 4,2 procent. Dit is maar liefst een stijging van 0,6 procent in een periode van twee maanden. In een jaar tijd steeg het marktaandeel van NPO Radio 5 met 1,1 procent. Het relatief hoge marktaandeel van NPO Radio 5 valt temeer op omdat deze radiozender geen FM-netwerk heeft. De radiozender is alleen digitaal in de ether via DAB+ te beluisteren. Verder kan NPO Radio 5 online en via het analoge en digitale radio-aanbod van tv-aanbieders beluisterd worden.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)