Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NH Radio eerste Nederlandse zender die Michael Jackson boycot
#1
Vele jaren na zijn dood heeft Michael Jackson de mondiale muziekwereld nog in zijn greep. De aanleiding van de huidige commotie is de documentaire Leaving Neverland, die leidt tot de eerste boycot van Michael Jackson in Nederland.

De documentaire Leaving Neverland wordt aanstaande vrijdag in Nederland op televisie uitgezonden en in belgie op Canvas. Nog voordat de documentaire in het geheel op de Nederlandse televisie is getoond, heeft de regionale radiozender van Noord-Holland NH Radio als eerste zender in Nederland besloten Michael Jackson te boycotten. Hierdoor is vanaf vandaag geen muziek van de overleden zanger op deze radiozender te horen. De aanleiding van de boycot is het verhaal van twee, inmiddels volwassen, mannen in de documentaire. Zij zeggen door Michael Jackson op zijn landgoed Neverland te zijn misbruikt toen zij minderjarig waren. De sfeer van kindermisbruik hangt al tientallen jaren rond de populaire zanger.

NH Radio

“We willen dat je onbevangen naar de liedjes kan luisteren”, is de onderbouwing van het besluit van de regionale radiozender om geen muziek van Michael Jackson meer te draaien. Het gaat vooralsnog niet om een levenslange ban van de muziek van de popster. NH Radio zal in ieder geval de komende week geen muziek van Michael Jackson laten horen. Later wordt bekeken of de boycot gehandhaafd blijft.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2
Naar aanleiding van de documentaire "Leaving Neverland", waarin twee mannen getuigen over seksueel misbruik door Michael Jackson, kondigt VRT aan "omzichtiger" te zullen omspringen met Jacksons muziek. "We gaan geen censuur toepassen", klinkt het. "Maar als we nu een nummer van hem spelen dan zal in de presentatie verwezen worden naar de huidige controverse, en indien nodig context worden meegegeven."

Op vrijdag zal Canvas de documentaire "Leaving Neverland" uitzenden. Daarin getuigen twee mannen dat ze als kind seksueel misbruikt zijn door artiest Michael Jackson. De documentaire deed internationaal al heel wat stof opwaaien.

In het licht van die documentaire hebben verschillende radiozenders beslist de muziek van Michael Jackson voortaan niet meer te spelen. De Britse radiozender BBC 2 zal helemaal geen muziek van Jackson meer uitzenden, de Noorse openbare omroep NRK zet een ban van twee weken op "the king of pop".

Bij VRT zal de muziek wél nog gedraaid worden. "De VRT gaat geen censuur toepassen, of de muziekgeschiedenis herschrijven. Wel gaan we omzichtiger omspringen met de muziek van Michael Jackson. Als we nu een nummer van hem spelen dan zal in de presentatie verwezen worden naar de huidige controverse, en indien nodig context worden meegegeven. Voor de verdere toekomst houden we de vinger op de pols", klinkt het in een mededeling.

Medialaan: "We hebben veel gediscussieerd, we blijven Jackson draaien"

Bij Medialaan, het bedrijf achter de commerciële Vlaamse radiozenders Q Music en Joe, blijven ze ook muziek van Michael Jackson draaien. "We hebben er veel over gediscussieerd", zegt woordvoerster Sara Vercauteren. "Maar de muzikale erfenis is zo groot dat we hem niet gaan bannen. We zullen uiteraard op antenne ook wel spreken over de documentaire, maar gaan niet elke keer context meegeven."
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)