Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marcel Vanthilt presenteert deze zomer een muziekkwis op Radio 2
#1
Vanaf zondag 9 juni duikt Marcel Vanthilt de hele zomer lang elke zondagmiddag in het gigantische Radio 2-muziekarchief. In 'Ken je Klassiekers', de muziekkwis met Marcel Vanthilt gaat Marcel op zijn eigenzinnige manier op zoek naar de geheimen van de grootste muziekklassiekers.

Dat doet hij niet alleen: elke week betrekt hij twee bekende Vlamingen bij zijn speurtocht. De winnaar van de quiz is een week lang De Grootste Klassiekerskenner en zal een week lang zijn favoriete klassiekers op Radio 2 mogen voorstellen. Marcel verzekert de luisteraars dat je niet veel van muziek moet kennen om thuis mee te spelen:

Marcel Vanthilt: 'Het is een beetje om te lachen, héél plezant en een kwis boordevol bijzondere muziekweetjes!'

In 'Ken je Klassiekers' wordt Marcel bijgestaan door de grootste muziekkenner van Vlaanderen: Jan Delvaux.

Jan Delvaux: 'Het is geleden van 1983 dat er nog eens een eenmansjury te horen was op de radio, het is van 1987 geleden dat er nog een muziekkwis geweest is op radio, en het is van 1994 geleden dat ik nog iets samen met Marcel gedaan heb… zondag wordt een historische dag voor mij. Ik kijk ernaar uit!'

De eerste twee kandidaten die het zondag tegen elkaar opnemen zijn Imke Courtois en Miguel Wiels. Imke is alvast voorbereid en heeft een duidelijke boodschap voor Miguel: 'Ik heb al een week zitten luisteren naar de '1000 Klassiekers' van Radio 2 als voorbereiding. En Miguel, met jouw kennis over K3 ga je er niet komen.' Maar Miguel is er gerust op: 'Het is een muziekkwis, dus ik ga ervan uit dat ik zal winnen.'

'Ken je Klassiekers', de muziekkwis met Marcel Vanthilt, vanaf zondag 9 juni elke zondag van 12.00 tot 13.00 uur op Radio 2.

De zomer van Radio 2: nog nieuw in het weekend

Terwijl 'De Pré Historie' van Guy De Pré geniet van een welverdiende vakantie, neemt Peter Verhulst de Radio 2-luisteraars op zondagvoormiddag mee naar 'Yesterdayland'. Van 10.00 tot 12.00 uur draait hij de klassiekers uit de muzikale dagboeken van weleer.

Op zondagavond mag het een beetje vooruitgaan, met het beste van 65 jaar jukebox. Op 33, 45 en soms 78 toeren: Elvis Presley & Little Richard meet Shakin’ Stevens & Mark Knopfler. Op zondagavond trakteert Lars de Groote je tussen 18.00 en 19.00 uur op 'Tutti Frutti'.

Ook 'Tracktocht' komt terug op zaterdagochtend. Dit jaar ontvangt Britt Van Marsenille onder meer Kristel Verbeke, Bart Moeyaert, Joke Devynck, Gilda De Bal , Raf Walschaerts, Barbara Dex, Guy T’Sjoen, Hans Bourlon, Rani De Coninck, Yasmine Kherbache, Frank Vander linden en James Cooke. Welke platen roepen herinneringen op aan hun jeugd en hun carrière? Door welk nummer werden ze van hun sokken geblazen toen ze het voor de eerste keer hoorden en van welk lied krijgen ze de krop in de keel?

Zot veel zomer op Radio 2

'Plage Préférée'

Van maandag 1 juli tot eind augustus rijdt Kim Debrie opnieuw met een mobiele studio naar zee voor 'Plage Préférée'. Van Knokke tot De Panne: de hele zomer lang maakt Radio 2 van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur radio op het ritme van de zomer. Dit jaar neemt 'Plage Préférée' de laatste week, van 21 tot en met 28 augustus, een afslag richting Ardennen.

'Plage Préférée' is een mix van zomerse muziek, stoere kustverhalen en mijmerende strandwandelingen met bekende Vlamingen. Elke dag ontvangt Kim artiesten, sterrenchefs en mensen met een verhaal met haar gulle lach.

'Zot Veel Zomerhits'

Zowel in de week als in het weekend houdt Radio 2 in de namiddag een heerlijke muzikale siësta. Van 13.00 tot 16.00 uur hoor je opnieuw 'Zot Veel Zomerhits'.

'De Vlaamse 100'

Op donderdag 11 juli zendt Radio 2 'De Vlaamse 100' uit vanop De Grote Markt in Brussel. Aansluitend kunnen luisteraars genieten van het unieke concert van Will Tura in de Ancienne Belgique.

'Radio 2 Zomerhit'

Op donderdag 18 juli is er vanop de pier in Blankenberge de 'Startshow Zomerhit 2019' met live optredens, de bekendmaking van de genomineerden en de start van de stemming.

Op zondag 18 augustus is Blankenberge opnieuw gaststad voor het grootste muziekfeest van Vlaanderen, 'Radio 2 Zomerhit'. Muziekminnend Vlaanderen wordt dan verwacht op de Zeedijk ter hoogte van de vuurtoren voor de bekroning van het beste uit de populaire Vlaamse muzieksector van het afgelopen jaar. De show wordt tegelijkertijd op Eén en op Radio 2 uitgezonden.

'De Zomertop 500'

De muzikale zomer sluit Radio 2 af met 'De Zomertop 500'. Drie dagen lang de beste zomerhits, van donderdag 29 tot en met zaterdag 31 augustus.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)