Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internetradio verstoot DAB+
#1
Enkele dagen voor het begin van ‘De week van de digitale radio’ in Nederland waarin DAB+ in de schijnwerper wordt gezet, zijn Duitse autoriteiten kritisch over de toekomst van deze vorm van digitale radio.

Het is duidelijk dat analoge FM radio zijn langste tijd heeft gehad. Deze uitzendtechniek neemt relatief veel bandbreedte in beslag. Maar ook vanwege economische redenen willen grotere radiozenders de stap van analoog naar digitaal zetten. Daarbij wordt in Nederland een hybride digitale strategie waarbij DAB+ en online worden gecombineerd nagestreefd. Daarbij wordt DAB+ de belangrijkste pijler voor mobiel gebruik en online (internetradio) de leidraad voor ontvangst in overige situaties.

Online via 5G

Maar in Duitsland doen de eerste geluiden de ronde waarin DAB+ in het geheel uit het hybride plaatje van digitale radio wordt gestoten. De autoriteiten in Nedersaksen zien namelijk meer in 5G als digitale vervanging voor FM. Dit zou uiteindelijk betekenen dat op termijn met DAB+ wordt gestopt. Het voordeel van internetradio – dat feitelijk met 5G wordt bedoeld – is het veel grotere zenderaanbod. Zo kan via internet naar tienduizenden radiozenders uit de gehele wereld geluisterd worden. Hoe het in de toekomst ook gaat lopen, voor de huidige liefhebbers van FM radio gaat links- of rechtsom in de komende jaren veel veranderen.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)