Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gust De Coster weer op Radio 2 voor 'De Klassiekers van de jaren 80
#1
Van maandag 5 november tot en met vrijdag 9 november zendt Radio 2 'De Klassiekers van de jaren 80' uit. Voor de gelegenheid kruipt levende legende Gust De Coster terug achter de microfoon.

De Coster presenteert van maandag tot en met donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur eenmalig Belpop. Hij krijgt heel wat interessante gasten over de vloer, onder meer The Wolf Banes, Dirk Blanchart en Elisa Waut en Peter Slabbinck van Red Zebra, en zoekt uit hoe het hen nu vergaat.

Gust De Coster ontpopte zich in de jaren 80 vooral als promotor van de Belgische popmuziek. Hij lanceerde de term 'Belpop'. Hij presenteerde op woensdagmiddag jarenlang het razend populaire radioprogramma Vrijaf. Zo was hij destijds verantwoordelijk voor een van de weinige Vlaamse radioprogramma's met alternatieve muziek voor jongeren. Iedereen met naam die een nieuw album genre new wave, alternatieve pop of rock lanceerde kwam bij hem aan bod. Zo passeerden onder anderen Arno Hintjens, Walter Grootaers en Marcel Vanthilt langs zijn microfoon.

In de jaren 80 was Decoster op maandagavond bij BRT 2 Omroep Oost-Vlaanderen ook verantwoordelijk voor het popprogramma Radio 2.In de jaren 90 werd hij producer van de programma's 'Villa Musica', 'Bistro & co' en 'Canapé'.

De Coster werd een paar keer tot 'bekwaamste radiofiguur' uitgeroepen door de lezers van Humo tijdens de jaarlijkse pop-poll. In de jaren 80 toerde Gust als deejay in Vlaanderen met T.C. Matic en De Kreuners. Hij stond ook aan de draaitafels van de discotheek Le Beau Bruxell. Nu keert hij dus vier avonden terug voor een nostalgische portie Belpop op Radio 2.

Gust De Coster: 'Belpop wordt een echte nostalgische reis! Alleen al de voorbereidingen en contacten leggen met al onze Belpop-artiesten uit de jaren 80 was een waar genoegen. Ik kijk er naar uit om weer even thuis te komen bij Radio 2.'

Op vrijdag sluit Radio 2 de nostalgische week af met de 'Top 80 van de jaren 80'. Vanaf 13.00 uur 's middags gaan Caren Meynen en Marcel Vanthilt op zoek naar het beste nummer uit de jaren 80.

'De Klassiekers van de jaren 80', van maandag 5 tot en met donderdag 8 november dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur met Benjamien Schollaert en van 13.00 tot 16.00 uur met Anja Daems.

'De top 30 van de jaren 80', van maandag 5 tot en met donderdag 8 november dagelijks van 18.00 tot 20.00 uur met Caren Meynen.

'Belpop', van maandag 5 tot en met donderdag 8 november dagelijks van 20.00 tot 22.00 uur met Gust De Coster.

'De top 80 van de jaren 80', vrijdag 9 november van 13.00 tot 20.00 uur met Caren Meynen en Marcel Vanthilt.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)