Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EO brengt toplijst met christelijke muziek op NPO Radio 2
#1
De best beluisterde christelijke muziek, de nieuwste gospelhits en veelbelovende christelijke artiesten. Het nieuwe EO-radioprogramma 'Holy Hits' houdt NPO Radio 2-luisteraars vanaf 5 januari elke week op de hoogte van dé christelijke muziek van het moment.

Het radioprogramma wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 4.00 uur en 6.00 uur uitgezonden en is vanaf de eerste uitzending 24/7 online beschikbaar via Soundcloud, de podcast apps en de website eo.nl/holyhits. Het programma wordt gepresenteerd door Martine van der Spek, voor wie 'Holy Hits' haar eerste eigen programma op de publieke radiozender is.

'Ik ben super blij en trots dat we als EO op radio weer vol aan de bak gaan met de nieuwste christelijke muziek', vertelt Martine. 'Waar Hollywood en de kerk elkaar begroeten staan wij op scherp. De muziek uit onze lijst is toegankelijk, dat vind ik te gek: mensen die niets met geloof of kerk hebben, kunnen door het programma toch toffe nieuwe muziek ontdekken. In dit genre komen allerlei herkenbare thema’s voor: verdriet, blijdschap, boosheid, geluk, levensvragen… En vaak overkoepelend: hoop!'

Altijd van het moment

Voor de samenstelling van 'Holy Hits' houdt de redactie onder andere de Billboardlijsten uit Amerika in de gaten. 'Maar wij maken in ons programma geen onderscheid tussen Gospel en Christian. Beide genres komen samen in onze lijst', legt Martine uit. Ook is er in 'Holy Hits' aandacht voor nieuwe Europese releases. 'De overeenkomst: de muziek is altijd nieuw, altijd van dat moment.'

Bekend terrein

NPO Radio 2 is voor de nieuwbakken radio-dj geen onbekend terrein. Martine van der Spek is sinds januari 2016 als redacteur, producer en sidekick betrokken bij het radioprogramma 'Thank God It’s Sunday', dat iedere zondagavond te horen is op Radio 2. Ook presenteert ze maandelijks de podcasts 'Het kan je buurman zijn' en '3FM Tussenuur' en is ze elke week te horen op KX Radio (het opleidingsstation voor nieuw radiotalent). Martine startte haar radiocarrière bij BEAM Radio, een online radiozender die eind 2015 noodgedwongen ophield te bestaan.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)