Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DPG media plant nieuw alternatief radiostation
#11
Het is gebeurd... De eerste gitaarplaat is vanmorgen de digitale ether ingestuurd en daarmee is de nieuwe rockzender Willy een feit.

De lancering was ook meteen de vuurdoop voor Willy-stemmen Sofie Engelen, Iwein Segers, Stijn Meuris en Annelies Orye. Naast heel wat gitaarmuziek, nodigde Willy ook niemand minder dan Stef Kamil Carlens uit. Vanavond tussen 20.00 en 22.00 uur draait hij zijn meest favoriete platen voor luisteraars tijdens het blok 'Free Willy'.

'Startnoot' bij Morning Glory

Willy-luisteraars werden vanmorgen om 07.00 wakker met de stem van Sofie Engelen: 'Goedemorgen Willy’s! Dit is een historisch moment want ik mag nu, as we speak, de eerste woorden in de ether gooien van deze spiksplinternieuwe radiozender. De eerste plaat is er eentje ter ere van Willy Willy, helaas van ons heengegaan eerder dit jaar. Guy Swinnen zei: als die zender er komt, speel dan als eerste nummer Mott The Hoople met All the Young Dudes, zijn lijflied. Deze is voor jou Willy Willy'. En daarmee was de toon bij ‘Morning Glory’ gezet. Tijdens haar programma belde ze ook met mede-Willy Ruben Block.

Welkom in het Rijk der Rock

Nadien was het de beurt aan Iwein Segers, die op lyrische wijze zijn programma 'Rockrijk' opende: 'Welkom liefhebbers bij de opening van Rockrijk, het lintje wordt doorgeknipt door al onze rockhelden, dood en levend, rechtdoor of zwalpend, u vindt het hier allemaal. Ceremoniemeester is Joshua Homme, Josje voor de vrienden. Maar dat zou ik uiteraard nooit in zijn gezicht zeggen. Welkom!'. Als eerste nummer koos hij voor 'The Lost Art of Keeping A Secret' van Queens of The Stone Age, om nadien zijn favoriete plaat 'Feel The Pain' van Dinosaur Jr. te spelen.

Meurissey, de knipoog naar Morrissey

'Meurissey', zo heet het programma van Stijn Meuris op Willy. Een knipoog naar Morrissey, de zanger van de alternatieve eighties-rockgroep The Smiths. Stijn begon vandaag met veel plezier aan zijn programma: 'Donderdag, verwonderdag. En zaterdag is katerdag, maar vrijdag zijn we 'in love'... Verliefd op wat komen gaat! Twee uur lang goede muziek met passie, gedrevenheid en zonder Rihanna.'

Bij Willy heeft muziek elke dag het hoogste woord. Een vrijdag ziet er als volgt uit:

07.00 – 10.00: Morning Glory met Sofie Engelen
10.00 – 13.00: Rockrijk met Iwein Segers
13.00 – 15.00: Meurissey met Stijn Meuris
15.00 – 18.00: Vrienden van De Vrijdag met Annelies Orye
18.00 – 19.00: Gimme Shelter met Tim Van Aelst
19.00 – 20.00: The Best Songs In The World met Cedric Maes
20.00 – 22.00: Free Willy

Willy is het eerste digital only station dat zich richt op muziekliefhebbers onder het motto 'Music Matters'. Luister naar Willy via de website willy.radio, DAB+, het nieuwe Radioplayer-platform en via smartspeakers (commando: 'Hey Google, praat met Willy Radio'). Willy op de voet volgen? Dat kan via Willy’s Facebookpagina en Instagram.

https://www.willy.radio/
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#12
Telenet is in gesprek met DPG Media (de groep achter de radio zender) om deze ook op de kabel aan te bieden als radio zender digitaal, waneer die erbij komt en of er tot een overkomst word gekomen zullen we snel weten.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#13
De digitale rockzender Willy van DPG wisselt in Vlaanderen van DAB+-netwerk. Het station ruilt ‘Vlaanderen2’ in voor ‘Vlaanderen1’. Voordeel van deze wissel is dat het station voortaan in heel Vlaanderen via hetzelfde kanaal (11A) te ontvangen is.

Vlaanderen: Rockzender Willy wisselt van DAB+-net Willy blies afgelopen maandag twee kaarsjes uit en als cadeau heeft de zender betere dekking gekregen op DAB+.

Het nadeel van het netwerk ‘DAB+ Vlaanderen2’ is dat het op twee verschillende kanalen uitzendt in Vlaanderen, namelijk 5A en 5D.

Half september dook Willy echter ook op op het netwerk ‘DAB+ Vlaanderen1.’ Hiervoor heeft eigenaar DPG Media de reeds gebruikte capaciteit opnieuw ingedeeld. Qmusic, Joe, Qmusic non-stop, Joe 60’s & 70’s en Joe 80’s & 90’s hadden voorheen verschillende bandbreedtes, variërend van 112 tot 88 kbps. Nu zijn alle stations teruggezet naar 80 kbps, waardoor er eenzelfde capaciteit beschikbaar is voor Willy.

Als overgangsperiode zendt Willy nu tijdelijk uit via beide netwerken. Op Vlaanderen 2 heeft het station echter de naam Ex-Willy gekregen. Eind deze maand worden deze uitzendingen gestaakt. Of DPG deze capaciteit nog in gaat zetten voor een nieuw radioproject is nog niet bekend.

DPG heeft nog drie andere stations op Vlaanderen 2. Dit zijn Q-Foute Radio, Joe Easy en Joe Lage Landen.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)