Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DAB+ Oostenrijk
#1
In Oostenrijk wordt afgeteld naar de start – op 28 mei – van de eerste landelijke DAB+ multiplex. Ook de elektronicaketens voelen dat naar eigen zeggen duidelijk aan de verkoop. In het eerste kwartaal van 2019 waren al 27 procent van alle verkochte radiotoestellen voorzien van DAB+. In het laatste kwartaal van 2018 lag dat cijfer nog maar op 16 procent. In 2017 was dat 9 procent, maar op dat moment was er in Oostenrijk zelf nog geen enkele digitale mux actief.

Bij MediaMarktSaturn hebben de toestellen met DAB+ vandaag zelfs al een aandeel van 45 procent in de verkoop van radiotoestellen. De verkoop van analoge radiotoestellen gaat bij MediaMarktSaturn met 20 procent achteruit. Bij Conrad Electronic, de online elektronicashop, zeggen ze dat bijna 80 procent van de beschikbare radiotoestellen in hun assortiment momenteel al zijn uitgerust met DAB+. De afgelopen jaren werd hiermee al sterk gemikt op klanten in de grensregio’s met Duitsland en Zwitserland.

De RTR, de Oostenrijkse mediaregulator, publiceerde deze week, in de aanloop naar de lancering van de nationale DAB+, een nieuw rapport. Het bevat informatie over de uitrol en de uitbreiding van het netwerk, plus informatie over de ontvangers die beschikbaar zijn voor de Oostenrijkse consumenten.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)