Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Classic FM terug op DAB+ in NL
#1
We beginnen deze nieuwsbrief met goed nieuws! Na de zomer keert Classic FM namelijk terug op DAB+. Eindelijk kunnen we gehoor geven aan de wens van veel van onze luisteraars. De precieze ingangsdatum en specificaties zullen nog bekend worden gemaakt. Houd de nieuwsbrieven en de website dus goed in de gaten.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Antwoord
#2
De klassieke radiozender Classic FM gaat vanaf 1 september digitaal in de ether uitzenden. De radiozender gebruikt hiervoor zenders die door dienstenaanbieder MTVNL worden beheerd.

Dit betekent dat Classic FM niet met een landelijk bereik in Nederland in de ether terugkeert. Onduidelijk is eveneens in welke geluidskwaliteit Classic FM gaat uitzenden. Voor klassieke muziekzenders is een goede geluidskwaliteit belangrijk. De ruimte hiervoor is zeker bij MTVNL aanwezig. Maar bandbreedte dient bij deze dienstenaanbieder door radiozenders worden gehuurd. Aan distributie in goede geluidskwaliteit hangt dus een duurder prijskaartje. Het is onbekend of de eigenaar van Classic FM in een betere geluidskwaliteit wil investeren of het belangrijkste doel is dat de radiozender weer in de ether te beluisteren is.

DAB+ in Randstad

Classic FM krijgt door de keuze voor MTVNL geen landelijke dekking. Ook is Classic FM niet via alle zenders van de dienstenaanbieders te beluisteren. Het voornaamste doel van de radiozender is digitale etherbereik in de Randstad. Classic FM zal vanaf 1 september te horen zijn via de MTVNL DAB+ zenders die in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Den Haag, Rotterdam en Goes. Dit betekent dat Classic FM in delen van de provincies Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland via de ether te ontvangen en beluisteren is. Dit is een veel kleiner digitaal etherbereik dat Classic FM enkele jaren geleden had toen bij Talpa Radio bandbreedte werd gehuurd op de mux van landelijke commerciële omroepen met een vrijwel landelijk buitenhuis bereik.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)