Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bohemian Rhapsody van Queen op 1 in Joe's Top 2000
#1
Na twee weken non-stop muziek is de nummer 1 van de Top 2000 eindelijk bekend: Queen werd met Bohemian Rhapsody voor het tweede jaar op rij verkozen tot grote winnaar en staat zo voor de achtste keer helemaal bovenaan de lijst.

Eagles met Hotel California stijgen maar liefst vier plaatsen en zijn zo de verrassende nummer 2. Favoriet Abba zakt één plaats met Dancing Queen en staat nog net in de top 3.

De Joe-luisteraars kiezen anders dan de wetenschap

De wetenschap heeft het duidelijk niet altijd voor het zeggen. In het wetenschappelijk experiment ‘Het Muzieklaboratorium’ onderzocht Joe naar aanleiding van de 10e verjaardagseditie van de Top 2000 wat er gebeurt als je de wetenschap laat testen wat muziek met mensen doet. Alle Joe-dj’s en heel wat bekende gezichten luisterden naar de top 5 uit de Top 2000, waaruit bleek dat volgens de wetenschap Bryan Adams met Summer of ’69 op nummer 1 zou moeten staan, gevolgd door ABBA met Dancing Queen en Queen met Bohemian Rapsody. De Joe-luisteraars schudden die voorspelling helemaal door elkaar en beslisten over een andere top 5, met Bryan Adams op de vierde plaats.

De zomer van Zoutelande: hoogste nieuwkomer

Op maandag 1 oktober trapte het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx de Top 2000 af met Swimming In The Pool van The Radios. De hoogste nieuwkomer in de lijst is het Vlaams-Nederlandse duo BLØF & Geike Arnaert met Zoutelande op plaats 88. Om ze te feliciteren, belde Anke en Sven vanochtend met de zanger Pascal Jakobsen, die blij verrast was: 'Zoiets verwacht je niet meer als je al een tijdje bezig bent. Eigenlijk is wat er nu in België gebeurt één groot cadeau.'

Clouseau: meest genoteerde Belgische band

Dit jaar hadden twee artiesten de meeste liedjes in de Top 2000. Zowel de King of Pop Michaël Jackson als Clouseau kwamen 22 keer voor in de lijst en delen zo een eerste plaats. Daarmee komen de broers voor de eerste keer gelijk te staan met de wereldster Michaël Jackson en mogen ze zich tot Meest Genoteerde Belgische band bekronen. Abba volgt op de voet met 21 noteringen, gevolgd door U2 met 19 noteringen. Queen, Madonna en Elton John staan er alle drie 18 keer in.

De top 10 van de Top 2000:

1. Queen – Bohemian Rhapsody
2. Eagles – Hotel California
3. ABBA - Dancing Queen
4. Bryan Adams – Summer of ‘69
5. Michael Jackson – Billie Jean
6. Prince - Purple Rain
7. Deep Purple – Child In Time
8. Gorki – Mia
9. Meat Loaf – Paradise By The Dashboard Light
10. Rolling Stones – Angie

Wie de Top 2000 wil herbeleven, kan zaterdag en zondag afstemmen op het afkickweekend van Joe tussen 07.00 's ochtends en 19.00 's avonds. Luister je liever non-stop naar alle nummers uit de hele lijst, dan kan je vanaf vrijdagavond terecht op het digitaal Top 2000 kanaal, waar de volledige Top 2000 onafgebroken aftelt van 2000 naar 1. Het digitaal Top 2000 kanaal is te beluisteren via Joe.be of in de Joe app.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#2
https://joe.be/acties/stem-mee-voor-de-t...n-dit-jaar

stemmen voor de versie van 2020 van de top 2000 van het jaar.
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord
#3
de lijst van de Top 2000 2020

https://joe.be/hitlijsten/top-2000-2020
112 DAB+ zenders in de ontvanger (Belgie, Nederland en Frankrijk)
Site met enkele webradio's om te beluisteren
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)